Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coursing 2008 - tréninky, licence

 

16.2. Radslavice

ObrazekNa druhý letošní trénink jsme jeli na naši oblíbenou dráhu do Radslavic. Ráno, když jsme vylezli ven, byl na zahradě zase sníh a co bylo ještě horší - na teploměru -15°C. Takže jsme honem naházeli věci do auta, pejsany prostestovali, že do toho počasí nejdou, ale sbalená taška na běhání znamenali jistou cestu na coursing, takže názor rychle změnili. Cestou nás postihla na dálnici za Brnen doslova sněhová bouře a nebylo vidět na krok před auto. Naštěstí provoz za Brnem není tak veliký a vlastně jsme byli jediný šílenci v tu chvíli na dálnici v našem směru, takže jsme mohli jet krokem a jen jsme si hlídali záda, aby do nás někdo nevrazil.

Na tréninku byli dvě dráhy - jedna pro "profíky" a licence a druhá "mimi dráha" s ručním navijákem pro začátečníky, neběhavce a miminka. Vše probíhalo ve velice rychlém tempu. Bohužel celý den foukal silný mrazlivý vítr, takže všichni chodili komplet zakuklený. Oba běhy běželi naši ušáci společně. V prvním kole Asalé mírně "zabloudila", ale do cíle dorazila. Ve druhém kole spolupracovali psiska nádherně. Bahir měl málem "havárii" s překážkou na dráze. Nekouká před sebe, ale na zajíce - v tu chvíli jsem ani nedýchala a doufala, že si všimne překážky a nějak se jí vyhne. Bahča těsně před ní otočil směr běhu a vykličkoval mezi překážkami. Oba doběhli spokojeně do cíle.

Mezi běhy našich faraonů jsem byla kouknout na mimi dráhu. Miminkům to šlo různě - některá viděla střapěček poprvé v životě, takže netušili co to po nich ten páníček chce, ale nakonec jich to hodně pochopilo a vyměnilo páníčka za chvilku radosti z běhu. I já jsem si párkrát dopřála zaběhnutí na mimi dráze - byl to ideální způsob na zahřátí a v kombinac se svařákem nám nic nechybělo.  

Autor foto: Šárka a Kamil Machovi, http://www.rr.sk/cash/ děkujeme za poskytnutí fotek!

 * * * * * 

9.2.2008 - Kralupy nad Vltavou

Bahir a Asalé (červená)Na první coursingový trénink v letoším roce si jela Asalka dokončit poslední společný běh na licenci a Bahča jako sparing partner na trénink. Původně jsme chtěli absolvovat jen jeden běh - Bahča měl stržený polštářek na přední tlapce (doma si ho zranil o plot), který měl již zacelený, ale ne zcela zahojený. Nakonec mu to v běhu nevadilo a počasí bylo taky super, takže jsme zůstali i na druhý běh. Na téninku byla taky Sabina s Ibizskýma podengama, kteří s námi bydleli na Pharoh festu, tak jsme měli možnost si po dlouhé době popovídat a zaplnit tak čekání na druhé běhy.

Oba běhy běželi Bahča s Asalkou spolu. Na Bahirovi je znát, že je coursingový profík, takže Asalka trochu zaostávala - ne v rychlosti, ale spíše v taktice. Bahir je již proslulý svými taktikami a Asalka poctivě běží celou dráhu za návnadou. Už pochopila, že na konci má být správný kill, ale Bahča jí nedovolí ho udělat, protože zajíc je jen a jen jeho. Takže Asalka tímto tréninkem splnila podmínky pro udělení licence a může se oficiálně zůčastňovat coursingových závodů! Já jsem si ještě vyzkoušela, jak se pouští podenga a po druhých bězích jsme jeli zase domů, kde nás čekala jako vždy pěkná zima  a taky naše kočička Mourínka 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Coursing 2008