Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dostihy 2010

Trénink Lednice - 18.4.2010

ObrazekPo půlroční pauze na ovále se vydáváme na trénink do Lednice. Tentokrát jsme se svezli s Kuňadrama a jejich smečkou vipetů. V Lednici nás přivítala Jitka se smečkou, z faraonů dorazili ještě Pavla se Sakinou a Sentim, kterého měla na hlídání, Eva s Alim a také nováčci Tereza s Marleym. Jako první šli na řadu rovinky a tedy i Marley, kterému to šlo moc hezky! Rovinku si dala taky sicilanda Nyna od Jitky a také velice úspěšně. Poté následovali běžci z malých boxů, takže kámoši vipeti Cyril, Míťa a Age, který běžel poprvé z boxů a vše zvládl na jedničku. Bahča běžel také z malých boxů, neb již je to "starší pán" a co si budeme povídat - ovál ho nezajímá! Takže klasicky šel s mohutným štěkotem do boxu, super výběh z boxů, zatáčka, otočka a zkoumání kladky a co je nejdůležitěší - pózy pro fotografa  Takže mu běžím na pomoc a po pár metrech se Bahča opět chytá a dobíhá s nadšením až do cíle. 
Další várka jde z velkých boxů. Ali si dodělává licenci a tak mu holky (Asalé, Sakina a Daphne) dělají sparing partnery. Po výběhu z boxů se Asalé začíná ohlížet a na konci rovinky to vzdává a tak ji rychle odchytávám, ať se nemotá soupeřům v cestě. Bohužel Ali nemá takovou fyzičku, jako holky a tak ztrácí kontakt a těsně před cílem svůj běh končí a bohužel licence se nedaří. Následuje pauza a tak je spousta času na klábosení, jídlo a odpočinek.
Druhá kola byla ve stejném pořadí. Tentokráte dávám Asalku s Bahčou do malých boxů, výběh super, zatáčka a Bahča přemýšlí zda běžet dál či to otočit. Naštěstí je vůle silnější a přece nemůže běžet Asalé sama, takže Bahča běží dál! Asalé mezitím čeká na protější rovince, zda se Bahča rozmyslí a když vidí že běží, tak nasadí opět tempo a Bahčovi utíká z dohledu. Oba doběhli do cíle! Paráda, aspoň se proběhli. Z malých boxů začíná trénovat také Tita a jde jí to úžasně. Ali běží solo z velkých boxů, na startu se mu moc nechce, ale nakonec se rozbíhá a dobíhá do cíle, bohužel liceční běhy ale nesplnil. Dafinka běží opět se Sakinou a jsou to nadšené běžkyně, takže zde není co řešit.
Celý den jsme si užili, bohužel hlásili nádherné teplé počasí, což se nezadařilo a celý den foukal studený vítr, takže v Lednici byla zima jako v lednici!

Video Tita - ZDE
Video Asalé a Bahir -
ZDE