Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dostihy 2011

Trénink Kolín - 4.6.2011

Po dlouhé době jsme měli mít jeden volný víkend, ale opět změna. V Kolíně je trénink, takže hurá jede se na dostih. Doma se moc nikomu nechce, ale nakonec se mnou jede táta. Když se blížíme k dráze, míjíme Milenu s vnoučkem a sicilandou Naomi, nakládáme je tedy do auta a dojíždíme na ovál. Zde nás již vítá Simča s Lubošem a Gallou. Jdeme si koupit lístky na trénink a od boxů dostáváme info, že pokud máme zaplacené malé boxy, tak můžeme hned běžet. Jako první jde tedy Gallča. Je poprvé na ovále, boxy zná jen od vidění, ale co - jde se rovnou na věc. Do boxu se jí sice moc nechce, ale zvládá to. Start, box se otvírá a Gallča běží s nadšením až do cíle. Další na řadu jde Gebča, do boxu se jí taky moc nechce, ale jde tam. Vybíhá a ve "třetí" zatáčce váhá, přeskakuje plůtek a loví mušky uprostřed oválu. Takže opět se panička proběhne. Mířím si to středem oválu a když jsem někde v půlce, tak se Gebča vrací na dráhu tam, kde předtím ukončila běh a dobíhá také do cíle. Nechce se nechat odchytit a míří před boxy do stínu. Gebča odchází se Simčou a my rychle bereme Asalku s Bahčou, které čeká dnes také běh. Již tradiční dvojice vybíhá z boxu, Bahča zpomaluje, Asalka na něj čeká, Bahča tedy přidá a běží oba. Asalka také přeskakuje plůtek a běží uvnitř oválu až do cíle, Bahča obíhá poctivě ovál a také dobíhá až do cíle! Paráda. Abych nezapomněla Naomi si dala již dva běhy naprosto s přehledem, takže odpoledne poběží ještě běh třetí.
Právě přijíždí Lenka s Ezíkem a Malinou, poté "Fíbovic rodinka" Monika, Petra, Michal, Fíbí a Invi. Nás tu tedy je. Ještě volá Petr, že by přijel s Attisem a když slyší kolik nás tu je, tak rychle sedá za volant a míří také do Kolína. Přijíždí na poslední chvíli, takže rychle koupit lístek a honem na start. Běží Attis, Ezar a Fíbí. V tomto pořadí dobíhají také do cíle.
Po přestávce začínají druhá kola. Většina vipetářů stála celou přestávku ve frontě, aby šli na řadu co nejdříve, takže máme ještě čas. Poté si jdeme taky vystát frontu. Ségry poběží tentokrát spolu. Ani jedna nechce do boxu, ale nakonec to zvládají. Vybíhají krásně, řadí se za sebe, vede Galla. Gebča opět trochu váhá v zatáčce, ale úspěšně následuje ségru, takže obě dobíhají do cíle, Galla s náskokem první, Ghebbi druhá. Opět Gebča protestuje u odchytu a zase běží do stínu u boxu. Pak běží Bahča s Asalkou. Oba zastavují hned po výběhu z boxů, takže je rozbíháme a chytají se. Asalé opět vzadu zkracuje přes plot, Bahča poctivě běží do cíle. Že by se nakonec do těch seniorů rozběhal? Uvidíme. Naomi běží svůj třetí běh také úspěšně. Z velkých boxů běží opět trojice a dobíhají v pořadí Attis, Fíbi a Ezar. Byl to krásný den, všichni ušáci nás potěšili. Balíme věci a jedeme domů.

Fotogalerie ZDE

* * * * * * * * * *

Trénink Lednice - 17.4.2011

Tentokrát to bylo vše tak nějak na poslední chvíli a teprve v sobotu večer se rozhoduje, že jedeme do Lednice. Původně jsme měli jet na coursingový trénink do Brna s Kuňadrama, ale ti nakonec nejeli. Na řadu přišlo rozhodování, zda jet na coursingový či dostihový trénink. Vyhrál ten dostihový, přece jen už je na čase vyzkoušet Gebču na ovál. Doma se nikomu nechce, tak beru Gebču a chystám se vyrazit, ale Asalka chce jet taky, no a když ona, tak i Bahča. Nakonec jedu tedy s celou smečkou.
Je to přesně rok co přijíždíme do Lednice a ušáci už předem dávají najevo, že to zde poznávají a na ovál přijíždíme s mohutným štěkotem. Stavím altán a brzy přijíždí Pavlína s Bretem, Sakinou, štěndem (Frozen Legend of Farafra) a portugalcem Escolem. Na trénink dojela i Bára s Esminkou a Petr s Attisem, takže opět pořádná smečka ušatců.
Jako první z naší party běžel Escol rovinku. Sparinga mu musela dělat Pavlína a oba dobíhají společně do cíle. Další běží Bret z malých boxů (360 m), který podává ve svém věku vynikající výkony. Pak šla na řadu Ghebbi - také z malých boxů. Hned šla do boxu, neprotestovala, takže rovnou do zavřeného. Box se otvírá, Gebbi vyráží a běží až do zadní zatáčky, kde objevuje kladku a zastavuje se. No nic, proběhnu se taky. Když jsem se k ní přiblížila, tak opět spatřila návnadu a doběhla do cíle a já to půlkolečko musela do cíle absolvovat taky. Gebča byla zatím držena obsluhou, ale vysmekla se a tak jsem jí musela chvilku nahánět. Ale byla šikovná a netrvalo to ani dlouho! Od velkých boxů startuje svůj licenční běh Attis a s přehledem ovál obíhá. Další pokus jsem udělala s Asalkou a dala ji do velkého boxu společně s Esme a Saki. Všichni vybíhají, ale Asalka se hned zastavuje. Takže běhání na oválu jí opět nechytlo. Esme a Saki obíhají poctivě ovál a dobíhají do cíle. Bahča si na svůj běh počká až na druhé kolo.
Po přestávace začínají druhé běhy. Opět z nás začíná Bretík a s přehledem a lehkostí dobíhá. Ghebbi tentokrát nechce moc do boxů, ale jde to a je v boxu. Po výběhu z boxu kouká na kladku, takže opět jí musím trochu pomoct. Kousek běží a zase zastavuje, ach jo, takže zase do půlky a od tamtud dobíhá co cíle, kde jí odchytává Petr a čeká až se "doplazím" do cíle i já  No nic, ovál budeme ještě muset trénovat. Jako další běží Asalka s Bahirem - taky z malých boxů. Jedině spolu tihle dva ušáci ten ovál oběhnou. Sice u toho hrají trochu divadýlko, ale jde to. Šup do boxu, výběh, Bahča zpomaluje, Asalka se otáčí a běží dál, po chvilce se zastavuje, kousek se vrací, koukne zda Bahča běží. Ten když jí vidí, tak opět přidá a oba dobíhají do cíle Od velkých boxů běží licenci Attis a jako sparingpartneři Esme a Saki. Všichni tři dobíhají do cíle a Attis má splněný i společný běh. Gratulujeme!
Balíme věci a hurá domů!

Fotogalerie ZDE