Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krása a výkon - Kolín 10.-13.7.2009

ObrazekHurá, je pátek 10.7.2009, my balíme věci do auta a po obědě vyrážíme směr Kolín na akci Krása a výkon 2009. Máme zde v sobotu Klubovou výstavu a členskou schůzi, v neděli je pak dostih. Vyrážíme jen já a Asalka. Bahčovi je to trochu líto, ale vysvětlila jsem mu, že někdo musí hlídat domeček a ostaní páníky. Tak tuto důležitou úlohu vzal na sebe! Cesta probíhá bez problémů, až na kolonu u Čáslavi, kde dělají novou silnici. Ale to už přijížídíme ke dráze, kde už je Jitka, Klára, Vláďa a Milena se svými ušáky (teda až na Angího, který dorazí v neděli s Odonem). Přijely jsme pávě včas, Jitka s Vláďou se marně pokoušejí postavit obr altán 9x3 m. Tak honem přivítat a přidávám ruku k dílu. Za chvíli doráží i Pavla se svojí smečkou a pomáhá také stavět altán. Už se vše daří, ruku k dílu přidává i Dana s rodinkou a po pár hodinách řešení rébusu, kam která tyčka patří se podařilo altán postavit. Myslím, že ostatní, kteří již byli na dráze, se naší snahou postavit altán pěkně bavili! No nic, základna je postavena, už ji jen ukotvíme a je to! Pak ještě postavit své stany a přístřešky a jdeme grilovat! Přijíždí další a další účastníci této akce - Lenka s Ezíkem, Bára s Esme, Jiřka a Petr s Bretem, Evička a Ivo Maňasovi, Ivana s Flexem a Mery, Jirka s Emet, Adéla a Verča se svojí smečkou a taky již kempuje Martina se svojí partou. Snad jsem na někoho nezapomněla a jestli ano, tak se omlouvám! Večerní grilování se protáhlo až do sobotních ranních hodin.
ObrazekV sobotu se konala Klubová výstava Klubu faraonských psů. Přijeli další účastníci, kteří se k nám připojili.  Do kruhu šli faraoni jako první, tak to vše bylo rychle za námi. Posuzovala paní rozhodčí Ing. Hana Petrusová. Všichni byli docela úspěšní. Asalka se vystavovala ve třídě pracovní, kde byla ještě Dafinka. Asalka se předvedla moc hezky, sice se tvářila velice nepřítomně, ale postoj byl paráda. Získaly jsme ocenění V1, CAC a pěkný posudek. Za CACe také pěkný pohár od klubu a drobné dárečky a mňamky, které nám udělali radost. V "souboji" o titul Klubový vítěz se opět všichni hezky předvedli a tituly si odnesli Flex Putimská brána a Esme Putimská brána. BOB vyhrál Bruno od Adély. Všem k úspěchům gratulujeme!
Po výstavě jsme nakoupili nové obojky a to už jsme honem spěchali na členskou schůzi. Zde se probralo vše podstatné a naplánovaly se akce na další rok. Ale to už byl čas oběda a tak se znovu rozpálil gril a byly všemožné pochoutky. Někteří večer odjížděli domů, další zůstávali. Opět se debatovalo a grilovalo do pozdních večerních, či brzkých ranních hodin.
ObrazekV neděli se konal dostih. Asalka byla přihlášená na trénink. Běžela opět jako sparing partner na licenci, stejně jako tatínek Angel. Licenci si dělal Sentík od Danky z "dalekého" Slovenska. Asalka s Angim svůj běh zvládli na jedničku, bohužel Sentínk se za malými boxy vrátil Asalka porazila tatínka a doběhla první :-) V závodě běželo 6 fenek faraonů!!! Pořadí po finále bylo Esme, Daphne, Aretha, Fibi a Sachmet. Psi běželi celkem tři, ale do finále postoupili jen Aken a Bret - v tomto pořadí doběhli i do cíle. Za seniory běhal Nardík a Tefa - také toto bylo konečné pořadí. Aken a Esme se stali šampiony pro K+V 2009. Blahopřejeme. Asalka běžela další běh s Ezíkem. Startovní rovinku se na něj pořád ohlížela a Ezík jí porazil a Asalka doběhla do cíle druhá. Po vyhlášení výsledků jsme měli ještě třetí běh, za který děkujeme pořadatelům, že nám dráhu ještě připravili. Běžela s Ezarem a Deagolem z malých boxů. Bohužel tento třetí běh na ní byl již po náročném víkendu moc a tak to před velkými boxy otočila a běžela zpět ke mně. 
Byl to krásný víkend. Děkujeme celé partě za super strávené chvíle a těšíme se za 14 dní na ME v coursingu. Ostaní nám prosím držte palečky, ať se umístíme nejlépe na předních pozicích, na které jistě naši ušáci mají naději!

Fotky na www.pharaoh.rajce.net
Video ze závodu ZDE
Video z tréninkových běhů ZDE

 

Náhledy fotografií ze složky www.pharaoh.rajce.net