Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek 

Kočičky

Mourek a MacínkaJiž od mého dětství jsme doma měli vždy nějakou kočku. Byly to kočky pravé "vesnické" - domů nesměly, k jídlu dostávaly zbytky od obědu, byly hlavně na lov myší. Zlom přišel v roce 1996, kdy k nám přišly od sousedů Mourek (kocour) a Macínka (kočka - dlouhostrstá). Mourek byl hravý a přítulný, ale Macínka byla plachá a dloho jí trvalo, než se nechala pohladit a pochovat. Bohužel Mourek brzy skončil na silnici pod autem - asi při námluvách nějaké pěkné kočičky.

Macínka a její koťátka Mikeška a MourínkaMacínce se 19.7.1997 narodili koťátka. Dvě nám zůstaly - byly to obě holčičky - Mourínka a Mikeška. Vychovali jsme je od malička. Od té doby kočky mohly i do domu. Začalo se jezdit k veterináři na očkování a odčervování. Přestali jsme je krmit od stolu a přešli jsme na kočičí granule. Všechny tři zapadly do naší rodiny, dělili jsme se s nimi i o postel. Byly z nich krásné kočičky. Jelikož to byly všechno holky a měly by samé koťata, tak jsme je nechali vykastrovat. Staly se ještě přítůlnějšíma. Opět ale přišla ta chvíle, které jsme se obávali - 10.2.2001 jsme našli Mikešku sraženou na silnici. Celá rodina smutněla a zapřísáhli jsme se, že už nikdy nechcem žádné zvířátko...

Nikuška (Niki)Dva měsíce na to (31.3.2001) se u nás na dvoře objevilo koťátko. No a už to byla naše kočička Niki. Byla v zanedbaném stavu a tak musela hned k veterináři a ten ji vyléčil. Niki měla stále nějaké zdravotní potíže. Nevyhnula se také kastraci - z důvodu potratu to proběhlo rychle. Navzdory zdravotnímu stavu začala doma šéfovat druhým kočkám. Později když jsme pořídili Bahira, tak šéfovala i jemu a měla z toho velikou radost. Bahir se jí bál a neprošel okolo ní bez naší asistence! V srpnu 2005 začala mít opět potíže - otravu, ale už bylo pozdě a ani veterinář jí nedokázal pomoct, tak jsme ji nenechali trápit a 30.8.2005 jsme jeli na injekci na uspání. Tak to pro ni bylo určitě lepší!

Nyní je Macínce 10 let a Mourínce 9 let. Obě jsou zdravé (občas nějaká drobnost přijde a zas odejde) a hravé. Přejeme, že jim to dlouho vydrží a budou s námi ještě aspoň jednou tolik.

11.8.2007

Dnes jsme se rozloučili s naší Macínkou. Macínka nebyla již druhý den doma, takže se nám to zdálo divné a začali jsme ji hledat. Bohužel jsme Macínku našli na kolejích sraženou vlakem. Je to pár krůčků od naší zahrady, ale domů již nikdy nepřijde! Jedinou útěchou pro nás je, že zřejmě byla na místě usmrcená a tedy nemusela trpět. Nyní již má hrobeček a odpočívá vedle Mikešky a Nikušky. Budeš nám moc chybět Macínko!!!

17.6.2010

Dnes podstoupila Mourínka operaci pravého kolene a nyní se pomaloučku zotavuje ze zákroku. Měla strhané všechny vazy v koleně po honičce s kocourem. Zřejmě někde špatně skočila a koleno si úplně "urvala", takže operace byla nutná. Mourínce bude za měsíc 13 let, takže doufáme, že vše zvládne a ještě pár let s námi bude spokojeně žít.
26.7.2010: Mourínce se daří po operaci dobře, stehy již má nějký ten týden venku, rána se hezky zahojila. Dle slov veterináře z kontroly vypadá koleno krásně a funkčně. Ještě stále kulhá, nožku odlehčuje a srst není dorostlá, ale to je již otázka času.

19.7.2012

Mourínka oslavila 15. narozeniny. Přejeme jí hodně zdravíčka a spokojených chvil ve společnosti svých psích kamarádů. Foto z narozeninového "dortu" ZDE.

2.11.2015

Dnes nás opustila Mourínka. V červenci jí bylo 18 let a stáří se již začalo projevovat. Byla sice vyhublá, ale pořád čilá. Bohužel v posledních dnech odmítala krmení a byla hodně slabá. Nenechali jsme jí trápit a na dušičky jsme museli jet na utracení. Pan doktor potvrdil selhání ledvin v pokročilém věku a bohužel jakákoliv léčba by byla jen otázkou pár dní, možná ani to ne. Moc nám chybíš Mourínko! 
heart 

Foto našich kočiček
Macínka:

Macínka

 Mikeška:

Mikeška

 Mourínka:

Mourínka

 Nikuška:

Nikuška

 

Náhledy fotografií ze složky Kočičky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

SUPER

(klara wellartova, 13. 3. 2007 16:44)

je to neheci s celeho sveta