Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krása a výkon - Kolín 9.-11.7.2010

Dlouho očekávaný víkend se blíží. Je pátek po poledni, věci jsou sbalené v autě a tak se může jet směr Kolín. Bahča zůstává doma a tak máme "dámskou jízdu" s Asalkou a Ghebbinkou. Cesta je v pohodě, sluníčko pálí a tak klima v autě zajišťuje příjemnou jízdu. Přijíždíme na místo mezi prvními, jsou zde jen "místní" z budovy a chatek, takže jsme první "kempař". Zabírám místo ve stínu a stavím základnu. Altán i stan jsou postaveny a přijíždí Ivan s karavanem. Zasedáme u pivka a to už přijíždí Maňasovi se Saffim a Abikou, vezou i Pavlínu a Adélu se Sakinou a Kirpíkem a přivážejí také 2 sudy piva! Teda děcka, jak se vám to vlezlo do auta to netuším. Já jsem sama a auto je nacpaný, vč. střešního boxu!!! Sud se samo-chladí, takže  je čas na rozpálení grilu a nějaké to masíčko. Pejsany pouštíme navolno, aby se proběhli. Jen Asalka se nepřipojila. Ale Saffi, Ambi, Saki a Ghebbi si to náramně užili a měla jsem radost, že se Ghebbi krásně utahá. Přijíždí taky Martina s Firstem a Jana s Bandíkem. Pozdě ale přece přijíždí Ivana s Flexem, Merinou a štěňaty Gorfíkem a Gabbinkou a nejedou sami, cestou naložili Martinu s Ramem a Báru s Esinkou. Stavíme altán a mezitím nám zmizli Maňasovi a Pipalovic. No nic, čekáme na Jitčin příjezd, takže klábosíme. Jitka taky dorazila se svoji smečkou, kterou nemusím ani jmenovat, bylo by to nadlouho  a s ní přijela Milena. Doufám, že jsem na někoho nezapomněla, kdyžtak se omlouvám, ale byl to šrumec. Brzy ráno už je čas jít spát, do stanu přibíráme Martinu s Firstíkem. Chvilku porovnáváme psy, Ghebbi a First stanují poprvé, tak se není čemu divit. Asalka ostřílená "kempařka" chce svůj klid a tak se musí s ostatními porovnat. Za chvíli nás čeká sobotní výstava.
Ráno se nevstává moc dobře, první budíček nám připravila Ivana, když se její štěňata rozhodli, že se nebudou venčit v ohrádce, ale musí ven, takže dveře od auta jen lítali. No spíme dál, Ghebbice vysvětluji, že vím, že je zvyklá vstávat v pět a čůrat, ale dneska uděláme vyjímku. Daří se mi to a vstáváme tuším po 7 hodině. To už pomalu najíždí další účastníci, které nejsem schopna ani vyjmenovat, na půlku bych stejně zapomněla  Hned od rána bylo pěkný parno a tak jsme uvítali výstavní kruhy ve stínu, kam jsme přestěhovali klece a ušáky. Jak se vystavovala Asalka je v komentáři k výstavám ZDE. Ghebbi si mezitím hrála se sourozenci - Gorfem, Gabbi a Gallou. Gabbinka se držela sice opodál, ale občas se ke hrátkám přidala. Ostatní si to užívali a pěkně se kousali, zalehávali, prostě se krásně vyblbnuli. Po ukončení výstavy upadáme do stínu a pivko to opět jistý. Mezitím se blíží poslední účastníci - Oscar s Framem, kteří ještě na žádné akce (krom zimního tréninku) nebyli. Brzy přichází a tak je sestava pro dnešek definitivní. Padá na mě únava, ale na tu není čas. Jdeme se na pískovnu koupat. Asalka do vody nechce, tak jí jen tak sporadicky namočím. Ale z Ghebbiny se stal doslova plavec a šlo jí to skoro nejlíp ze všech. Ostatní se tam plácali a cákali, ale Ghebbi statečně ladně plavala. Moc se jí to líbilo, tak to musíme zase někdy zopáknout.
Večer se samozřejmě opět griluje a taky Lenky brácha Dan přiváži projekci a přichystal pro všechny disco ve stylu 80-tá a 90-tá léta. Mejdan si všichni užívají, hezky se to rozjíždí, alkohol ubývá a nálada přibývá. Mejdan se hezky protáhl a všichni jsme si to mooooc užili a máme na co vzpomínat. Nemáme ponětí o čase, ale bohužel i tahle noc musí jednou skončit, takže mizíme a jdeme spinkat. Tentokráte nám společnost dělali Oscar s Framem a Ghebbi byla nadšená, že s ní Framík spinká (narozdíl od prudící Asalky). Ráno brzy venčíme a koukáme, že po mejdanu ani památka, vše je uklizené (Léňo děkujeme) a u grilu je také pořádek (Jíťo a ostatní děkujeme). Vyvenčeno a hurá ještě chvilku dospat. Budíček v podobě rozhlasu není vůbec příjemný!!! Bohužel čeká nás další tropický den, takže pejsani musí začít rychle běhat, dokud se to ještě dá.
Rychle se tedy probíráme, i když se nám vůbec nechce. Začíná se tréninkama, poté sóloracingem a následují samotné závody. Po odběhnutí prvního kola veterinární dozor ukončuje závod kvůli teplu. Takže závod je vyhlášen jako jednokolový. Vše balíme a postupně se loučíme. Ostatní ještě čekají na vyhlášení, ale my razíme domů za Bahirkem.
Lidičky děkuji moc za super víkend, škoda, že musel skončit. Byla to jedna z nejlepších akcí, co jsem s faraonáři (a nejen jimi) zažila! Danovi a všem zúčastněným děkujeme za super mejdan. Takže rozjedeme to zase v Rudné na festu!!!

Fotogalerie z akce - budeme loupit fotečky u ostatních 
Fotogalerie - od Monči a od Jitky