Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lednice 3.-6.7.2013

Již dlouho jsme plánovali dostihové tréninky, stále tomu něco bránilo. Až teď jsme se konečně dostali do Lednice - jak na dráhu, tak na výlety po zámku. 
p7040582.jpgJeli jsme v neobvyklém složení a to já s Gebčou, Eva s Lupinem a Martina s Akimem. Takže Gebča k sobě měla 2 vipetí kluky. Vyjížděli jsme ve středu dopoledne. Ještě, že máme velké auto - už když jsem naložila věci do auta já, tak mi bylo jasné, že to bude na těsno. Eva přidala svoji "bagáž" a Martina jela naštěstí docela nalehko. Ale to je tím, že jsem vezla veškerou výbavu na kempování pro nás všechny, ale důležité je, že se to vše vešlo. Cesta byla ok a do Lednice jsme přijeli akorát na probíhající tréninky. Gebča si dala sólíčko z malých boxů, v zadní zatáčce mírně zaváhala, ale doběhla. Akim si vyzkoušel taky sólo - poprvé z boxů a bez zaváhání doběhl do cíle. Lupin to zkoušel taky hned z boxů a po výběhu si to spletl asi z coursingem a běžel skrz plůtek do středu dráhy, pak se ale vrátil a doběhl do cíle. Ještě si všichni dali druhé kolo, kde Gebča hned od začátku zlobila a na druhé straně dráhy šla raději lovit žabky a myšky do středu dráhy. Navečer začali pěkně žrát komáři, naštěstí se setměním se to mírnilo. Večer bylo posezení s přáteli a postupně se odcházelo spát. Eva s Lupinem spali v autě a já s Martinou, Gebčou a Akimem ve stanu. Akim měl premiéru ve stanu, ale zvládl to na jedničku.
p7040480.jpgVe čtvrtek jsme dopoledne vyrazili na výlet - já, Eva, Martina s pesanama a ještě Karin s faraonem Berym. Naším cílem byl Janův hrad. Začali jsme u zámku, pokračovali jsme hustým porostem, kde nás málem sežrali komáři, takže to byla hodně svižná chůze kolem "bažin". V tom horku to bylo náročné, ale komáry jsme přežili a konečně jsme vkrořili na dřevěný most vedoucí na Janův hrad. Hned jsme usedli k občerstvení a pesani na chvíli odpadli. Poté jsme obešli Janův hrad, který je vlastně "umělou" zříceninou, protože jako zřícenina byl schválně postaven. Je to krásná stavba. Pak jsme vyrazili na cestu zpět, ale tentokrát jsme si nechali poradit cestu, protože jít znovu "komářištěm" jsme odmítli. Cesta zpět byla pohodová, šli jsme Loveckého zámečku, který je nepřístupný, protože je na soukromé zahradě. Pak jsme prošli kolem dravců zpět k zámku a nakonec na naše tábořiště u dostihové dráhy. Akim si navečer ještě zaběhl licenční běhy a Gebča s Lupinem již jen odpočívali. Večer jsme opět poseděli, opékali se špěkáčky pro nás neznámým způsobem a to na hořícím kmenu stromu - je to vlastně kus kmenu stromu, nahoře do kříže rozřízlým a zapáleným. Zajímavý a funkční způsob bez nutnosti ohniště.
p7050594.jpgV pátek dopolene se šlo opět na výlet. Eva s Marinou vyrazili do zahrad lednického zámku. My jsme šli až později se smečkou faraonů a ibizanů. Původně jsme měli v plánu také zahrady, ale pak se výlet "zvrhnul" až k Minaretu. Šli jsme přes Maurskou vodárnu, kolem Lednického akvaduktu, jeskyně Pekla a brány Nebe k Minaretu. Cesta byla pohodová, hlavně bez komárů. Diboš pozlobil paničku Ivanu, protože se bál chodit přes mosty, takže ho Ivana musela vždycky donést v náručí na začátek mostu a pak už to přeběhl. U Minaretu jsme si dali občerstvení a pak jsme šli stejnou cestou zpět. Navečer si pesani opět zaběhali. Gebča běžela s Dafinkou, která jí v zadní zatáčce utekla, ale Gebča doběhla pod věž, kde se rozhodla, že to stačí a začala dělat kraviny a kotrmelce, aby si sundala košík. Já jsem jí ale nalákala na návnadu a tak došla až do doběžiště. Lupin se taky proběhl, po doběhu hledal paničku, která se na běh radši ani nedívala a tak proběhl u branky ven z dráhy a pak byl odchycen. Akim bez problémů udělal všechny potřebné licenční běhy a tak je z něj již závodník. Večer jsme pobalily již nepotřebné věci, abychom ráno mohli vyrazit na cestu. Poté jsme ještě poseděli a poklábosili s ostatními a pak hurá spát.
Ráno jsme vše sbalily a narvali zpět do auta (vše se kupodivu opět vešlo), rozloučili jsme se a jeli domů. Výlet byl super, pesani i my máme spoustu zážitků, Akim nás ujistil, že v autě cestovat v klidu zatím nebude no a snad vyrazíme zase někam společně na výlet.

Fotogalerie naše: ZDE
Fotogalerie od Evy: ZDE
Fotogalerie od Jitky: ZDE 



 

Náhledy fotografií ze složky www.pharaoh.rajce.net