Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pharaoh Fest Open 2007 - Rudná pod Pradědem 18.-26.8.2007

Pharaoh Fest Open 2007 se konal po roční pauze opět v Rudné pod Pradědem v areálu Jezdecké školy Amír. Hodně účastníků spojilo fest s týdenním pobytem v horách - i my jsme dorazili již v sobotu 18.srpna a zůstáváli jsme až do konce - tj. 26.srpna.

Do Rudné jsme dorazili kolem druhé hodiny odpoledne. Jeli jsme jen já, moje sestra Ilona a Bahča s Asalkou. Ubytování jsme měli v penzionu Harmonie, který je kousek od Amíru. Hned po příjezdu jsme se ubytovali a jeli jsme na náš první plánovaný výlet - do lázeňského městečka Karlova Studánka. Společně s námi cestovala i Milena s Ashrou. Prošli jsme si městečko, poseděli jsme v cukrárně u poháru a nakonec jsme nabrali minerální vodu. Večer jsme poseděli na zahradě u grilu.

V neděli jsme se jeli podívat na Venušinu sopku u obce Mezina. Parkovali jsme nedaleko Farního kostela Nejsvětější Trojice. K sopce jsme procházeli kolem památného stromu. Na Venušině sopce jsme po mírném pátrání objevili skalní útvar s velkými i drobnými lávovými kameny. Celá zem je pokryta právě lávovými kameny a prachem a je celá zbarvená do červena. Pár lávových kamínků jsme si odvezli na památku domů. Zpět jsme jeli přes město Bruntál, kde jsme uviděli upoutávku na borůvkové hody v Malé Morávce. Malá Morávka leží zhruba 6 km od Rudné, tak jsme se jeli na borůvkové hody podívat. Koupili jsme si borůvkové koláče a rovnou jsme si dali večeři v místní restauraci.

V pondělí jsme vyrazili na Praděd. Parkoviště na Ovčárně je přístupné pouze na povolení, takže jsme si povolení zaplatili a na Ovčárnu jsme dorazili. Tentokrát se naše parta rozrostla o nové kamarády Lenku a Ezara (Asalky nevlastní brácha, Angiho štěňátko). Celou cestu byla velká mlha a nebylo vidět moc daleko, takže jsme se ani nedočkali výhledu na panorama Jeseníků z Pradědu. Cestou dolů se udělalo pěkně a vysvitlo sluníčko. Takže nakonec se výlet vydařil a Jeseníky jsme přeci jen zahlídli. Na Pradědu je krásná nedotčená příroda a moc se nám tam líbilo.

Úterní den patřil tréninku coursingu. Bahir si zaběhl jeden sólový běh a jeden běh s Daphne a Ashrou. Všem se trojkový běh líbil. Asalé běžela 2 sólové běhy, které se jí moc líbily. Měli jsme strach z odchytu, ale Asalka je už rozumná a na piškotek se nechá přemluvit na připnutí voditka. Po tréninku jsme si chvilku oddechyli a pak jsme se vydali na další výlet - Uhlířský vrch. Uhlířský vrch je také vyhaslou sopkou. Cesta vede 4-řadou lipovou alejí s Křížovou cestou. Na vrcholku Uhlířského vrchu stojí poutní kostel Panny Marie Pomocné. Cestou dolů jsme potkali další skalní útvary a výborné ostružin ;-)

Ve středu začala naše trase v Karlově Studánce a vydali jsme se přes "vodopády Bílé Opavy" na Ovčárnu. Bílá Opava je opravdu krásná řeka a protéká nádherným krajem CHKO Jeseníky. My jsme zvolili o něco snadnější cestu a nešli jsme korytem řeky, ale ve svahu nad řekou. Měli jsme krásný výhled jak na Bílou Opavu tak na protěší břeh, kde vede silnice na Ovčárnu. Mysleli jsme, že zpátky pojedeme autobusem, ale poslední spoj nám bohužel ujel. Takže nám nezbylo nic jiného, než se vydat dolů po svých. V lese už se začaslo mírně stmívat. Nakonec jsme dolů zničení došli a vyčerpaní jsme zakotvili v restauraci v Karlově Studánce na večeři. Na náš penzion jsme dorazili až v půl desáté večer.

Čtvrtek byl opět coursingovým dnem. Asalka běžela dva společné běhy. První s bráchou Asarem a Sachmetkou. Všichni tři běh úspěšně zvládli. Druhý běh Asalka zkusila s nevlastními sourozenci Ebony a Ezarem. Běh se jim také vydařil. Bahir běžel oba běhy s Daphne a Ashrou. Všichni už to měli odzkoušené takže vše klapalo bez problémů. Zbytek dne jsme odpočívali.

V pátek jsme vyrazli do Bruntálu. Podívali jsme se na náměstí, které je velmi pěkné. Pak jsme chtěli jít do zámeckého parku, ale bohužel u brány byl zákaz vstupu se psy, tak jsme se otočili a šli nazpět k autu. Odpoledne jsme označli trasu k místu konání výstavy a coursingu - k Amíru a večer byla v našem penzionu členská schůze.

V sobotu se konala Specilání výstava faraonských psů, podengů a sicilských chrtů. Faraonů bylo přihlášeno 45. Asalka se poprvé vystavovala v konkurenci ostatních mladých fen a v kruhu se jich sešlo celkem 7. Asalka šla na řadu jako první, což se jí moc nelíbilo a v pohybu se otáčela na ostatní fenky. Opět se trochu bála rozhodčího, ale nechala si prohlídnou zuby i změřit výšku. Maltský rozhodčí všechny jedince přeměřoval. Konkurence byla velmi vyrovnaná, takže každá chybička zde hrála roli. Byli jsme šťastní, když nás pan rozhodčí postavil na čtvrté místo, což při Asalky skotačení byl veliký úspěch. Obdrželi jsme pěkný posudek. Celou výstavu (BOB+BIS) vyhrála fenka Cassiopea Spirit of Millenium. Výsledky faraonů zde.

V neděli ráno jsme sbalili všechny věci do auta a předali správci penzionu pokoje. Dopoledne se konal Klubový coursing. Faraonů bylo přihlášeno 17 (6 psů a 11 fen). Běžel se mix (pes+fena) a oba běhy byly ve stejném pořadí i složení, tím bylo vše rychlejší. Bahir běžel s Ashrou a byly to krásné běhy. Mezi fenami vyhrála Daphne Spirit of Millenium, druhá Cassiopea Spirit of Millenium a třetí Antea Bohemia Genao (Bahirova máma). Mezi psy vyhrál Bahir (což nás velice potěšilo a ukázalo se, že coursing je opravdu to nejlepší pro Bahču), druhý byl Ram (Cathoula from Philaia) a třetí Nardík (Amenardis Farafra). Celkovým vítězem coursingu se stala (na počet bodů)  Daphne. Na závěr bylo společné focení a jelo se domů.

Letošní Pharaoh Fest Open se nám velice líbil, vše se vydařilo, potkali jsme nové kamarády a pejsany, počasí nám přálo, takže už se těšíme na příští ročník festu, který bude opět v Rudné pod Pradědem koncem srpna.

Děkujeme všem pořadatelům a ostatním lidem za krásný týden s faraony.

Radka, Bahča a Asalka

 

 

Náhledy fotografií ze složky Pharaoh Fest Open 2007