Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sranda výstava HafBezObav 18.9.2010

Vloni se nám na této výstavě líbilo a tak jsme se přihlásili i letos. Po loňské zkušenosti se zapomenutím dokladů od auta, jsme vše bedlivě zkontrolovali a po šesté hodině ranní vyrážíme na cestu. Silnice jsou volné, průjezd Prahou taky. Ve Velké Dobré je dnes více akcí a tak nás organizátoři navigují na parkoviště. Super, je to docela blízko, takže bereme všechny věci k výstavnímu kruhu a stavíme si základnu. Táta je povolán jako asistent na stavení další základny - altánu, s jehož stavbou lidičky zápasili. Vše je postaveno, přejímka odbytá. Za chvíli začíná výstava. Zahájení...a jde se na to.
Začínají vždy štěňátka a pak dospěláci dle skupin FCI. Takže za nás nastupuje jako první Ghebbi, jde jí to moc hezky (až na ukázání zubů, ale i to se daří). Paní rozhodčí se s Gebinkou pořádně pomazlila. Běhání v kruhu bylo docela bez problémů a postoj super. I když neměla Gebča konkurenci, právem se stala Nejkrásnějším štěnětem skupiny, dostala krásnou kokardu a dárečky. Na řadu jde hned Asalka s Bahčou. Soupeři také žádní z FCI V nedorazili, takže je to jen na nás. Asalka krásně běhá, Bahča místo běhu loví myšičky (kterých je zde strašně moc). V postoji zase vede Bahča, Asalka nasadila svůj otrávený výraz. Takže rozhodování je těžké a nakonec vyhrává Bahča a postupuje do odpoledních závěreček. Dostává taky krásnou kokardu a oba spoustu dárečků od sponzorů.
Celou dobu je krásné počasí, ušáci loví myšičky, taky jsme potkali dva zajíce, jak je honí ostatní pejsani...a chudáci naši byli na vodítkách, takže si nemohli zaběhat "hare coursing" (coursing za živou návnadou)! V přestávce probíhají ukázky obran, psích zpřežení a taky dog frisbee. Poté následuje soutěž Juniorhandling a Pejsek šikulka. Všichni jsou šikovní a paní rozhodčí to má opravdu těžké.
Ale to jsou již na řadě závěrečné soutěže. Jako první o nejhezčí štěňě výstavy. Ghebbi nastupuje, hezky se předvání, málem mi ukusuje prsty, jak se dožaduje pamlsků. Získala nádherné 3.místo a za něj spoustu dárečků. Vyhrává kokršpaněl. Bahča nastupuje o nejhezčího psa výstavy. V běhu opět loví myšky, ale postoj docela zvládá. Do užšího výběru jsme vybraní nebyli a výstavu vyhrála fenečka Rhodézského Ridgebacka.
Vzhledem k blížícímu se fotbalovému utkání na vedlejším fotbalovém hřišti, jsme požádáni o sbalení v rychlejším tempu, než najedou fotbalisté. Základna je tedy rychle sbalena, vše odnešeno do auta a razíme domů. Výstava byla krásná a snad se zúčastníme i v příštím roce. Děkujeme organizátorům a sponzorům za krásné dárečky.

Fotogalerie "naše" ZDE
Fotky z kruhu - zapůjčené ZDE

 

Náhledy fotografií ze složky www.pharaoh.rajce.net