Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sranda výstava HafBezObav 8.9.2013

Již tradičně míříme na podzimní výstavu HafBezObav, kde se vystavují pejsi s PP (i nestandardní), bez PP a voříšci. Takže Bahča si opět užije vystavování ve třídě seniorů, Gebča je nahlášená taky, aby se ušáci mohli předvést v párech. Na místě dohlašuji i Asalku, která jela s námi na výlet, tak ať si taky zavystavuje.
Celý den je nádherně a pejsků není přihlášeno moc, tudíž byl postven jen jeden výstavní kruh. Vystavují se zvlášť štěňátka, senioři a dospěláci - vždy dle příslušné skupiny FCI a další skupinu tvoří kříženci. Za naší partu začíná Bahča v seniorech, ve třídě je sám, takže bez boje postupuje do závěreček o nejlepšího seniora. Ve třídě dospěláků budou naše holky soutěžit s německým špicem. Gebča uplatňuje svoje výstavní zkušenosti a třídu vyhrává. Asalku vystavuje táta a kupodivu Asalka nemá svůj tradiční utrápený výstavní výraz, v běhu dokonce zamává ocasem a v postoji postaví uši. No u ní je to takový malý zázrak a vybojovala místo druhé. Špic obsadil místo třetí. Gebča tedy postupuje také do odpoledních soutěží. 
Je odpoledne a soutěže začínají. Bahča s Gebčou jdou bojovat o nejlepší pár. Běháme a předvádíme postoje. Oba ušáci se předvádějí docela hezky a postupujeme do užšího výběru, kde jsme následně vybojovali nádherné 2. místo, za které dostáváme spoustu pěkných dárků. Vítězové jsou RR. Poté nastupuje Bahča o nejlepšího seniora. Bahir je moc šikovný a nevěříce sledujeme jak postupujeme do užšího výběru ... 3. místo ridgeback ... 2. místo westík ... a je to tady ... 1. místo Bahir!!! Dostává spoustu dárečků a já rychle letím pro Gebču, která nastupuje o nejlepšího dospěláka. I Gebča postupuje do užšího výběru, sluníčko hřeje a v kruhu už je neskutečné horko. Rozhodčí  nemají lehký úkol a tak znovu a znovu běháme, předvádíme postoje ... a horko je čím dál větší. Na bednu Gebča nakonec již nedosáhla, ale já jsem maximálně spokojena s dnešími výsledky. Přece jen jezdíme sem hlavně s Bahčou a ten si dnes užil svůj den nádherným neoficiálním BIS! 

Fotogalerie naše ZDE, zapůjčené foto ZDE