Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coursing 2015

Final Wind Cup 14.-15.11.2015
Zduchovice

12241533_799984143460704_4109017868706126349_n.jpgTento závod byl pro mě čistě pracovní, neboť jsem nechala pesany doma. Gebča není v kondici, aby běhala v náročném kopcovitém terénu a já mám tedy volné ruce na práci. Do Zduchovic jsem brala v Humpolci Lůcu s Alisou a Flashinkou a v druhém autě se připojil Ondra. Cesta byla zajímavá, dvě navigace a každá ukazovala úplně jiným směrem, takže jsme se párkrát trochu zamotali a dovršil to pán, který nás posílal přes řeku, kde nebyl most, ale byl to místní a zaručeně zná nejlepší cestu! No nakonec jsme to našli a s pěkným zpožděním dojeli do cíle. Vybalili jsme a hned se vrhli na dráhu, protože čas byl neúprosný a stihli jsme to tak tak se setměním. V sobotu běhali chrti v neděli nechrti. Těm ale nepřálo počasí a závod byl po prvním kole ukončen, trať byla mokrá a bláto klouzalo. Při balení jsme pěkně promokli, ale teplá sprcha byla záchrana. Odpoledne jsme poseděli a pak jeli domů.

Fotogalerie na FB generálního sponzora JK Animals 

Klubový coursing KFP 21.6.2015
Kolesa

BahčaV sobotu se konala Speciální výstava KFP a v neděli navazoval klubový coursing. Dráhu jsme postavili kratší délky, protože se natahovalo ručně. Já jsem po sobotním pádu ve výstavním kruhu pěkně pajdala na koleno a tak jsem zakotvila u navijáku a nehnula se od něj. Díky Jitce za pouštění Gebči, ta sice opět nepředvedla žádný zázrak a skončila na 5. místě, ale běhy si užila. Tréninkově si zaběhala Asalka, která dělala sparinga licencím. Asalka si to také užila, ale ta pořád moc používá "palici". A jedno kolo si zaběhl i náš senior Bahča, který předvedl luxusní běh a mladíci by mohli tento výkon závidět. Moc si to užil a já jsem na něj moc pyšná, jak i v pokročilém věku ukazuje, že prohánění střapěčku je jeho srdeční záležitost.

Foto na klubovém FB   

Summer Wind Cup 30.-31.5.2015
Blatiny

GebčaPodařilo se nám najít na Vysočině ideální místo pro pořádání letního závodu a to v areálu Jezdeckého klubu Blatiny. Běhá se na koňské pastvině, zázemí tvoří restaurace s venkovním grilem, posezením a dětským hřištěm. Protože je to kousek od nás, zařizování bylo na mě. V pátek jsem vyrazila značit příjezd. Doraili i ostatní organizátoři a postavili jsme dráhu a vše potřebné. Večer se místem prohnala průtrž mračen a naše sedliště bylo větrem zbořeno, takže jsme si sobotní ráno hezky vše zopakovali. Na to, že byl konec května, tak v noci byla pěkně zima a tak se mi v autě hodil přímotop.
Sobota patřila nechrtům. Odpoledne jsem si zajela domů pro pesany - Gebču s Amčou, takže v noci mě aspoň trochu hřáli, nicméně přímotop byl opět zapnut. Neděle patřila chrtům a nás opět reprezentovala Gebča, která stejně jako v Hrdoňově obsadila 8. místo. Na místo se přijeli podívat rodiče a pejsky si po odběhání 2. kola vzali domů. Navečer jsme ještě poseděli a pak jeli domů, cestou jsem ještě sbírala směrové cedule a nakonec ještě Jitka někde zabloudila s karavanem, tak jsem na ní čekala a aspoň do Žďáru jsem jí s cestou "pomohla". Díky patří opět všem, co se na akci jakkoliv podíleli. 

Fotogalerie u Lůci na FB 

Snow Wind Cup 30.1.-1.2.2015
Hrdoňov

GebčaPrvní letošní závod pořádaný naším NorthWind Clubem. Do Hrdoňova jsme přijeli již v pátek a jela s námi ještě Pavla s Jessy a Charon. Jelikož se Gebča s holkama nesnese, byly rozděleny v klecích a cestu jsme tak zvládli bez úhony. Po příjezdu do Hrdoňova jsme rychle vybalili věci a pak jsme hned šli stavět coursingovou dráhu. Letos nám počasí přeje a tak snow coursing je opravdu na sněhu. Večer se doladili poslední věci před závodem a v sobotu ráno jsme mohli začít. Mě patřilo místo opět u navijáku, kde jsem sbírala první zkušenosti tahání na pořádném sněhu. Co se týká psů - některým to šlo na sněhu lépe, někomu hůře. Z naší smečky běhá už jen Gebča a ta tomu moc nedává, do cíle sice doběhla, ale ani v jednom kole to nebyl žádný zázrak. Tomu odpovídal i výsledek - 8. místo z 9 závodících faraonů, takže nebyla poslední. smiley
Sobotní večer patřil tombole a aukci na podporu Galgo v nouzi. Akce se vydařila a na španělské galgy se vybrala hezká částka. Jako překvapení obdržel organizační tým krásné hrníčky s patronkou akce - galgou Domingou. Aminka jako další představitelka podporovaných galgů se byla na aukci také podívat, protože se bojí, tak jen na chvilku.
Neděle patřila nechrtům, kteří si taky pěkně zaběhali, na vyhlášení výsledků jsme ale již nebyli. Jelikož s námi jela Pavla, která to měla domů sakra daleko, tak jsme v hned po odběhání závodu balili věci a jeli domů. Děkuji všem za krásný víkend!

Fotogalerie: ZDE 

 

 

Náhledy fotografií ze složky www.pharaoh.rajce.net