Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlety 2007

Výlet č.2 na Vlčí kámen 20.6.2007

Obrazek

Ve středu bylo krásně a tak jsme se rozhodli, že se vydáme s klukama (Cyrilem a Míťou) na výlet - opět na Vlčí kámen (památník zastřelení posledního vlka na Vysočině). Minulou cestu se nám Vlčí kámen nepodařilo najít, tentokrát již ano!

Na cestu jsme se vydali až odpoledně, když už nebylo takové teplo a na cestu bylo ideální počasí. Tentokrát jsme zvolili již od začátku trochu jinou cestu a drželi jsme se turistických značek, které nás měli k Vlčímu kameni dovést. Když už jsme si mysleli, že cesta bude opět marná (mapu jsme nechali doma, tak jsme se neměli podle čeho zorientovat), tak jsme narazili na rozcestí, které vedlo přímo k našemu cíli. Takže jsme úspěšně Památník zastřelení posledního vlka na Vysočině našli!!! Na místě jsme udělali pár fotek (budou brzy vloženy) a pokračovali jsme v cestě, která nás zavedla zpět na výchozí bod. Výlet byl tentokrát kratší, ale úspěšný a na odpolední cestu tak akorát.

Oslava 400 let povýšení Žďáru na město 9.6.2007

Obrazek

Žďár nad Sázavou je od nás vzdálen pouhé 4 km - severně. V těchto dnech slaví výročí 400 let povýšení Žďáru na město. Od pátku do neděle (8.-10.6.2007) jsou nachystány na pěší zóně a náměstí - řemeslný jarmark, historický průvod, pohádkové městečko pro děti, různé koncertní vystoupení...

Oslav jsme se taky zúčastnili a to v sobotu, kdy byl zahájen řemeslný jarmark historickým průvodem - přes pěší zónu na náměstí. Protože máme možnost vše sledovat z kanceláře na pěší zóně, rozhodli jsme se vzít Bahira a Cyrila s sebou. Celá pěší zóna byla zaplněná lidma, tak jsme byli rádi, že vše sledujeme z prvního patra pěkně z nadhledu a bez mačkání se v davu. K tomu všemu bylo šílené vedro, takže jsme se měli nejlíp ze všech. Průvod byl moc pěkný, zahajovali ho zástupci městského úřadu, za nimi různé "hloučky" žďárských spolků a klubů a pak již zmíněný historický průvod (bubeníci, kejklíři, zbojníci...).

Po ukončení průvodu jsme s chrťákama vyrazili na řemeslný jarmark. Klukům se tam docela líbilo, ale začínalo být nesnesitelné horko, tak jsme se pomali vydali zpět k autu, kde jsme se ještě přivítali s Míťou a pak jsme jeli domů za Asalkou. Bahča jí to hned všechno pověděl a Asalce bylo asi líto, že jsme ji nevzali také na "výlet". Ale Asalku čekal v neděli cvičák, což zas Bahir nechápal, proč nemůže jít taky. Takže oba ušáci měli víkendový program a všichni byli nakonec spokojení!

 

ZOO Brno 26.5.2007

Obrazek

Doo ZOO jsme vůbec neměli naplánovanou cestu, ale byli jsme v Brně a měli jsme dost času, tak jsme plány změnili.

V sobou jsme odpoledne byli na coursingu v Brně, kde se konal trénink. Bylo málo psů a vše šlo rychle, tak bylo rychle odběháno a nám se nechtělo domů, tak jsme zavítali do ZOO.

Mysleli jsme, že v zoologiceké zahradě bude plno lidí, ale opak byl pravdou. Bylo sice velké teplo, jenže asi kvůli tomu teplu byli všichni někde v chládku u vody a ne na výletech. Takže jsme byli nadšení a nikde jsme se nemuseli mačkat s davem lidí.

Našim ušákům se již tradičně nejvíc líbilo u lachtanů. Od jejich bazénku se táhne rybí pach, což Bahču s Asalkou láká nejvíc. Pak byli nadšení z ledních medvědů a medvědi se nám patřičně předvedli. Takže všichni byli spokojení a unavení, tak jsme jeli spokojeně domů.

Výlet na Vlčí kámen 1.5.2007

 

Obrazek

První květnový den - jsme se opět vydali na výlet s kamarády vipety - Cyrilem a Míťou. Naše trasa měla být kolem Památníku zastřelení posledního vlka na Vysočině - Vlčí kámen - nedaleko Roženeckých Pasek. Bohužel trasu jsme začali zkratkou, která ovšem vedla jinou trasou, než měla být ta původní. Takže jsme památník hledali a hledali, ale nenašli. Ve výletu jsme tedy pokračovali bez prohlídky Vlčího kamene. Trasa pokračovala krásnou krajinou CHKO Žďárské vrchy.

Všichni naši psi celou cestu zdárně absolvovali. Kupodivu nejlepším psím turistou se stala Asalé, která šla celý výlet způsobně bez větších problémů. Bahir ten měl naopak starosti, aby "přečetl" vše co se kolem "píše", takže jsem ho každou chvilku tahala zpět na cestu. Také to byl první společný výlet Bahči, Asalky a kluků vipetích. Bahča a Asalka prvně trávili celý den na "dvojce" (rozdvojka-vodítko), takže se tahali, kterým směrem se půjde. Cyril s Míťou jsou již sehraná dvojka, tak byli většinou poslušní - i když Míťa sem tam pořádně zlobil.

Jako správní turisté jsme výlet zakončili na zahrádce s osvěžujícím občerstvením. Všichni chrťáci byli řádně unavení, takže zahrádku také uvítali - jako pohodlné místo na spaní.

ZOO Dvůr Králové nad Labem

Obrazek

Na Velikonoční pondělí jsme letos poprvé vyrazili do zoologické zahrady. Bahir už v několika zoo byl, tak to pro něj nebyla žádná novinka. Zato Asalka nikdy nic podobného neviděla, tak jsme byli zvědaví, jak bude reagovat.

Vyjížděli jsme hned ráno, aby jsme se vyhnuli návalu turistů v pozdějších hodinách. To se nám nevyplnilo, parkoviště u zoo bylo přeplněné, tak jsme parkovali na odlehlém parkovišti, které se taky rychle plnilo. U vchodu do zoo jsme si vystáli pěkně dlouhou frontu na pokladnu. Ale naštěstí vše šlo rychle, tak to netrvalo dlouho, jak to vypadlo. Hned u brány nás paní, která kontrolovala vstupenky, informovala, že dnes je v zoo vyloženě přehlídka psích plemen.

Bahča hned při vstupu do zoo pookřál a šel pozorovat zvířátka. Asalka pozorovala vše kolem, ale zvířátka přehlížela. Až když přišla blíž a zjistila, že se taky hýbou, začala se o ně zajímat. Mysleli jsme, že bude štěkat, ale nevydala ani hlásku. Poslušně chodila kolem výběhů a kde to šlo, tam se podívala co nejblíž - na zábradlí, tarásky ... stejně tak i Bahir, od kterého to asi odkoukala. Tak to probíhalo po celou návštěvu zoo. Hodně lidí nás při prohlídce zastavovalo, co to je za pejsky, že nic takového nikdy neviděli a fotili naše ušáky místo zvířátek ve výbězích. Takže jsme byli další neplánováná "expozice".

 

Hospital Kuks

ObrazekJiž cestou do zoo jsme u silnice objevili zajímavý objekt - Hospital Kuks, takže jsme si naplánovali, že se cestou domů na Kuks podíváme.

Sice jsme byli utahaní, ale neodolali jsme a Kuks jsme opravdu navštivili. Hned od parkoviště byl na Hospital krásný pohled, leží na kopci, takže jsme se tam prvně museli "vyštrachat", ale i to jsme ještě zvládli. Před naším cílem je krásné schodiště, které obklopují dvě sochy, z kterých teče kolem schodů voda. Samotný Hospital lemují krásné sochy. Hospital je nyní považován za zámek, ale jako zámek nikdy nesloužil. V zadní části je krásná "zámecká" zahrada, kde je také spousta pěkných soch. Vše jsme pořádně nafotili, a protože se psy se nesmí na prohlídku vnitřních prostor, tak jsme se vydali zpět na parkoviště a domů.

 

Náhledy fotografií ze složky Výlety 2007