Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy 2010 - Asalé a Ghebbi

******************************************************************************

19. Moravskoslezská národní výstava psů
Brno 26.9.2010

Posudek Asalé:
Třída pracovní; VD1; rozhodčí: Němec Josef, CZ

4 letá fena, celkově odpovídající standardu, velmi dobrá hlava, nůžkový chrup, měla by mít lepší nesení ocasu za pohybu, v postoji velmi dobrá, fena potřebuje lepší předvedení

Posudek Ghebbi:
Třída dorost; VN1; rozhodčí: Němec Josef, CZ

6 měs.fena, která se jeví jako velmi perspektivní, s velmi dobrou hlavou, nůžkový chrup, potřebuje získat zkušenost s předváděním

Komentář:

Na tuto výstavu jsme se hlásili jen z důvodu, že je spojená s akcí Krása a výkon - coursing 2010. Na coursingu byla Asalka jediná fena, tak by byla škoda ji nenahlásit i na výstavu. A když už se tam jede, tak jsem nahlásila i Ghebbi, aby získávala výstavní zkušenosti i z haly.
Ghebbi se vystavovala ve třídě dorostu, kde byla sama. Běhání bylo jedno velké poskakování a pro Gebču zřejmě velká zábava! V postoji to bylo o hodně lepší - Ghebbi má hezký přirozený postoj, takže s ní nemusím vůbec nic dělat.
Asalé byla ve třídě pracovní - také bez soupeřů. Musím říct, že to bylo jedno z nejhorších předvedení, jaké Asalka ukázala. V pohybu to vypadalo, že jde na "popravu", v postoji se klepala, nedala uši ani na chvíli nahoru a hlavně ten utrápený výraz! Jak jsem již předem předpokládala - obdržela "védéčko". Tato výstava mi jen potvrdila můj úmysl, že Asalku již na výstavy hlásit nebudu (zřejmě kromě klubové a speciální). Tak strašně ji to nebaví, že to opravdu nemá cenu.
Jinak celé dopoledne lilo a byla docela zima, kolem poledne se počasí trochu umoudřilo, ale stále pršelo. Kruhy, které měly být venku, byly přesunuty do haly ke kruhům ostatním. V hale tedy nebylo hnutí, místo u kruhu prakticky žádné. Nechápu proč nebyly některé kruhy umístené v patře, které bylo prakticky prázdné! Stánků bylo taky jen pár a z té trochy jich hodně balilo a odjíždělo již kolem poledne. My jsme stihli nakoupit vše potřebné (i nepotřebné), vč. dalšího výstavního vodítka (řetízku), které bylo hned "na ostro" vyzkoušeno. Domů jsme přijeli tentokrát po poledni a zde nás mohutně přivítal Bahča, který si lenošil v teploučku domova.

Fotogalerie ZDE
Výsledky faraonů (budou doplněny)

******************************************************************************

Speciální výstava Klubu faraonských psů
Rudná pod Pradědem 28.8.2010

Posudek Asalé:
Třída pracovní; V1, CAC; rozhodčí: A.P.J.M. v.d. Broek, NL

4 roky stará, dobré proporce a velikost, dobrý charakter, krásně tvarovaná hlava, dobré tváře a zuby, jemný výraz, trochu zeširoka nasazené uši, hezky zaoblený krk, odpovídající úhlení, dobrá žebra, silná horní linie, dobrý kříž, ze strany hezký pohyb, širkší při pohledu zepředu a zezadu, ocas trochu moc zakroucený, barva není zcela optimální.

Posudek Ghebbi:
Třída štěňat; VN1; rozhodčí: A.P.J.M. v.d. Broek, NL

5 měsíců ml. fena, při volném postoji se dobře prezentuje, dobře tvarovaná hlava, dobré zuby, hezký výraz, dobře používané uši, dobře zaoblený krk, dobrá hloubka hrudníku a předhrudí, dobrá žebra, dobrá horní linie, dobře nasazený kříž, dobré úhlení, pohyb velice těžký k posouzení, preferuji čistší hrdlo, dobrá kostra, střední velikost, jak by měla být.

Komentář:

Druhá naše letošní výstava a vlastně druhá klubová akce. Výstava se konala na zahradě penzionu Harmonie, kde jsme byli celý týden ubytovaní, takže jsme měli svoje super zázemí. Poprvé se vystavovala Ghebbinka a to ve třídě štěňat. V kurhu jsme byly se ségrou Gabbi. Ghebbi se předvedla moc hezky v postoji, za to pohyb byl jedna velká legrace. Místo faraona jsem měla v kruhu poskakujícího koníka s přemírou energie  Ghebbi se seznámila s panem rozhodčím a dala mu najevo svou lásku a nebojácnost, takže dostal jednoho velkého hubana  Naše sestřička Gábinka se bouhužel bála a tak Ghebbi získala ve své skupině prvenství a také svůj první pohár.
Asalka se vystavovala opět ve třídě pracovní, kde byla sama. Příjemně mě překvapila, když ještě před nástupem do kruhu měla vyloženě dobrou náladu a ta jí trochu vydržela i do kruhu. Předvedla se docela hezky a tak odcházela z kruhu s titulem CAC a také s pohárem. Poté postupovala do "boje" o vítěze spec.výstavy, kde jsme samozřejmě neuspěly  Ghebbi šla ještě na závěr do soutěže chovatelských skupin, ale Putimská brána skončila druhá a porazila nás El Negma. Gratulujeme.

Článek z Pharaoh Fest Open ZDE
Fotogalerie (rozdělena na jednotlivé dny) ZDE
Výsledky faraonů ZDE

******************************************************************************

Klubová výstava Klubu faraonských psů
Kolín 10.7.2010

Třída pracovní; VD; rozhodčí - Harry Vella, Malta

Posudek:

Krásná feminní hlava s dobře nesenýma ušima, dobrý postoj i horní linie, správná velikost a úhlení zadních končetin. Vykazuje vady při pohybu, uzavřený pohyb v zadu, nesprávné držení ocasu při pohybu (jede nahoru a dolu, ze strany na stranu).

Komentář:

Po dlouhé době jsem Asalku nahlásila na výstavu, letos vlasně poprvé. Výstava se konala při akci Krása a výkon (viz samostatný článek). Již od časného rána panovalo horké počasí. Naštěstí kruhy byly ve stínu, takže pejsani měli pohodlí. Asalka se vystavovala  v třídě pracovní, kde byla sama. Předvedla se hezky v postoji, bohužel už ne v pohybu. Nesení ocasu ve výstavním kruhu je náš problém, takže toto vytknutí se dalo čekat. Ale i tak mě její předvedení potěšilo. Jak všichni ví, Asalku výstavy prostě neberou, takže letos se zúčastníme jen pár výstavních akcí.

Víkendová akce - samostatný článek
Fotogalerie - od Monči a od Jitky
Výsledky faraonů - ZDE

******************************************************************************

 

Náhledy fotografií ze složky www.pharaoh.rajce.net