Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy 2011 - Asalé a Ghebbi

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Wels 4.12.2011

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; VD1; rozhodčí: Miroslav Zidar, SLO

Kompaktní fena s typickou hlavou, dobré úhlení končetin, dobrá hrudní linie, volný pohyb
- zbytek posudku je bohužel nečitelný (a samozřejmě psaný v němčině)

Fotogalerie ZDE + článek z Doppel CACIB Wels - ZDE (bude doplněno)

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Wels 3.12.2011

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V1, CACA; rozhodčí: Olga Dolejšová, CZ

Dobrá hlava, typické uši + ..., nůžkový skus, dobrá horní + dolní linie, správné končetiny, správný pohyb

Fotogalerie ZDE

 

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
České Budějovice 9.10.2011

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V2; rozhodčí: Marie Marušková, CZ

Drobnější fena, souladně utv., s dobrou hlavou, končetiny dobře úhlené, pánevní lehce užší chod.

Komentář:

Vyrážíme na další výstavu, letos podruhé do Č.Budějovic. Cestou nám nejednou přebíhají přes silnici srny, takže jedeme dost opatrně. Se svítáním ale zrychlujeme a jsme v Budějkách. Tentokrát nebloudíme, což se nám zde ještě nestalo. Dnes je přihlášeno 13 faraonů. My vystavujeme opět v mezitřídě, kde jsme se ségrou Gabkou. Když jsem vyndala Gebču z boudičky, tak jsem viděla, že není ve své kůži a nechtěla ani pamlsek, což u ní není zvykem. No nic, nemá svůj den. I přes to, se předvádí hezky. Ghebbi získává V2 a třídu vyhrává Gabča, která následně získává CACIBa. Vítězem se stává Attis. Gebči se hned po posouzení udělalo špatně, tak jsme se šly projít a pak zalehla zpět do boudičky. Chvilku ještě zůstáváme, pak balíme a jedeme domů. Gebča měla hned po příjezdu zažívací potíže a my poté probdělou noc. Ráno následovala veterina a verdikt je akutní zánět střev, takže máme atb. na přeléčení. Nyní už je Gebči trochu lépe, ale ještě to není zcela ono. 

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Wroclaw, PL 25.9.2011

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V1, CWC, r.CACIB; rozhodčí: Petr Řehánek, CZ

18 měsíční fena, celkově odpovídající věku, nůžkový skus, uši dobře nasazené, ..., prostorný hrudník, rovná záda, úhlení končetin v pořádku, pravidelný pohyb
(posudek je psaný rukou v polštině, takže část jsem nebyla schopná rozluštit)


Komentář:

Původně jsem na tuto výstavu nechtěla jet, ale vzhledem ke vzdálenosti jsem Gebču na poslední chvíli přihlásila. Byli jsme varováni, že silnice v Polsku jsou děsné, a že místo konání se nedá skoro najít. Takže ráno vyjíždíme před 4 hodinou a doufáme, že nám to bude stačit. GPS opět nezklamala a vybrala nám bezva cestu, silnice byly čím dál užší a horší. To že už jsme v Polsku jsme zjistili jen díky uvítací sms na mobilu a silnice již nebyla silnicí, ale rozpadlou polní cestou. Asi po 10 km jsme potkali autobus, takže jsme si říkali, že když se sem dostal bus, tak to bude snad již lepší. Naštěstí bylo a nakonec jsme se dostali i na normální silnici, pouzději na rychlostní a na závěr i na dálnici. Takže až na ten úvod to šlo. Nyní si naopak GPS chlávíme, neb i přes objížďku nás krásně navádí a po projetí celým městem již vidíme cedule "Stadion Olimpijski" a posléze i cedule výstavy. Super, cesta nám trvala asi 4,5 hod. Nyní míříme na parkoviště, tatínek zaplatil parkovné a vstupné - hned jsme o 8 € lehčí. Vyzvedáváme katalog, platíme výstavní poplatek a zde nás již vítá Ivana s Ilonou. Stavíme základnu, rozbalujeme jídlo a pití a můžeme čekat až na nás dojde řada. V 10 hod. začíná posuzování, před námi je 25 psů, takže do kruhu půjdeme snad brzy.
Posuzuje český rozhodčí p. Řehánek a za nás jde první na řadu Ivana s Gorfem. Ten se předvádí hezky v pohybu, ale v postoji se hrbí, takže sice dostává výbornou, ale bez titulu. Další jde opět Ivana - s Flexem a Denisa se Shentim, Shentík se v postoji ani nehne, vyhrává třídu a má tedy i CACIBa, Flex je druhý s res.CACIB. Za feny nastupuji já s Gebčou, předvádí se hezky a dostává CWC a tedy postupujeme dál. Jako poslední jde Ivana s Merynou, která má také CWC. Jdeme obě o CACIBa, Mery vyhrává a splňuje tímto podmínky pro udělení titulu Interšampion, Gebča má res.CACIB. O BOBa jde Shenti a Mery, vyhrává Shentík, gratulujeme! Já jsem opět spokojená, Gebča se předvedla pěkně a odvážíme si potřebné "CWC". Ilona nasupuje s portugaláčkama - prvně s Axlem, který vyhrává a má CACIB, poté s Gigi, která má také CACIB. Oba jdou o BOB a ten získává Axel. 
Pomalu balíme základnu a vše skládáme do aut. Nastavujeme GPS a míříme domů. Zadáváme pro jistotu i průjezdný bod, abychom nejeli zase nějakou polňačkou. Na dálnici míjíme sjezd z dálnice, takže budeme muset jet až nějakým dalším. Líbí se nám až několikátý sjezd, takže to riskujeme a sjíždíme. Super, jsme na silnici, kterou potřebujeme. Něco nám rachotí v autě, tak už se nemůžeme dočkat, až přejedeme hranice a budeme na domácí půdě. To se nám daří a za nějaké 2 hodiny jsme na hranicích v Náchodě. Tady už to známe a bez potíží dojíždíme k domovu. Stavíme ještě u Kuňader na chatě, Gebča je ale unavená a s vipetíkama si ani nechce hrát, takže se moc nezdržíme a jedeme domů. Hurá, auto vydrželo, nyní již nerachotí, takže servis bude až příští týden.
Opět děkuji Ivaně, že nás vytáhla na další výstavu. Už se těšíme na příště.

Fotogalerie ZDE   

******************************************************************************

Národní výstava psů
Brno 18.9.2011

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V3; rozhodčí: Ludmila Pavlíková, CZ

Výborná stavba těla, hlava správně vyjadřuje pohlaví, plný nůžkový chrup, ucho šířeji nasazené a nesené, výborná linie hřbetu, prostorný chod, úhlování končetin výborné

Komentář:

Pokračujeme v letošním výstavním tažení. Do Brna to máme kousek, takže ráno vyjíždíme až kolem osmé hodiny a před devátou jsme na místě. Nečekají nás zde žádné kolony na výstavišti a tak jsme rázem u výstavního kruhu. Gebča je dneska pěkně uštěkaná a tak je slyšet nejen v hale, ale bohužel i před halou Na řadu se dostáváme kolem poledne. Paní rozhodčí je zatížená na vytýkání bílých náprsenek, takže ke všem faraonům má výtky. Paradoxně jedinému psovi vytkla náprsenku tak, že nedostal titul NV a to měl náprsenku z nás nejmenší. Gebča se dnes předvedla pěkně, opět jsme se u paní Pavlíkové pořádně naběhali, ale pohyb Gebča měla vydařený, opět byly zmíněny bílé náprsenky a hned rozdáno pořadí. Až poté se nastupovalo jednotlivě a nakonec se psal posudek. Gebča dnes házela ušiska do strany, takže obsadila místo 3. Celkovým vítězem a zároveň i juniorským vítězem se stala Bekure. V závěrečkách již štěstí neměla, ale i tak je to nádherný výkon. Nakoupili jsme mlsky ušákům a razili domů.

Fotogalerie ZDE 
Video (autor: Klementovi) ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Mladá Boleslav 28.8.2011

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V1, CAC, res.CACIB; rozhodčí: Maciej Kozber, PL

Dobrá velikost, forma, velmi elegantní fenčí hlava, skus dobrý nůžkový, minimální stop, uši dobře osazené, lehce nachýlené, dlouhá suchá šíje, dobrá horní linie, prsní kost dobře hluboká, ocas středně vysoko osazený, dobře nesený, dobré zbarvení, jakost srsti, velmi elegantní plynulý pohyb.

Komentář:

Dnešní výstavu jsem si užila z pohledu diváka. Gebču vystavovala chovatelka Ivana. V Bolce již tradičně vystavujeme pod velkou plátěnou střechou a pesani jsou z ní lehce nervózní, takže se to odráží i na jejich předvedení. Gebča se v pohybu předvedla velice hezky, postoj byl o něco horší a z výsledné známky CAC a res.CACIB jsem měla velikánskou radost. Se stejným ocěněním ocházel i bráška Gorfeus. BOBa vyhrála Chilli od Adély.
Celý den jsme prožili s přáteli, do party kamarádů nám přibylo štěňátko kanárského podenga, fenečka dělá společnost faraonce Bekince. Kámoš Invi je už velkej kluk a všechny holky již přerostl. Gebča chvilkama prudila, ale nakonec usnula na pelíšku a nikdo o ní opět ani nevěděl. Počasí nám taky přálo, takže výstava byla moc fajn. Před odjezdem jsme ještě nafotili pár fotek Gebči a Gorfíka. Cestou domů jsme pár km od baráku míjeli smrtelnou havárku, kde kvůli řidiči jedoucího pod vlivem alkoholu vyhasl život mladého řidiče z druhého vozidla. Tak jsme domů dojeli s nepříjemným pocitem.

Fotogalerie ZDE 

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Bratislava, SK 21.8.2011

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CAC, CACIB; rozhodčí: Marie Marušková, CZ

Fena dobré výšky, tělového rámce, silné kostry, osvalení, hlava dobrých linií, nůžkový skus, rovné výborně pracující končetiny, dobrá ovladatelnost.

Komentář ke všem třem výstavám v Bratislavě - ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Bratislava, SK 20.8.2011

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CAC; rozhodčí: Heidi Kirschbichler, A

Středně velká, dobrá hlava, dobrý skus, dobrý výraz, pěkná horní linie, korektní postoj, dobrá hruď, elegantní pohyb.

Fotogalerie z Duodanube ZDE

******************************************************************************

Klubová výstava chrtů
Bratislava, SK 19.8.2011

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V2, res. CAC; rozhodčí: Ludmila Fintorová, SK

17 měsíční ještě ne celkem zralá fenka s pěknou hlavou a výrazem, předhrudí by mohlo být lépe vyvinuté, trochu otevřené zaúhlení vpředu i vzadu, výborná horní linie, ocas s bílou špičkou, trochu výraznější zešikmená křížová kost, pohyb by měl být volnější.

Posudek Asalé
Třída šampionů; V2, res. CAC; rozhodčí: Ludmila Fintorová, SK

Středně velká fenka, 5-ti letá, dnes není v optimální náladě, pěkná hlava a výraz, strmější plece, trochu šikmější křížová kost, otevřené paty, trochu bílé srsti na ramenách, ocas s bílou špičkou, v pohubu vzadu na úzko, fenka se nechce ukázat.

Fotogalerie z klubové výstavy ZDE

******************************************************************************

Národní výstava psů
Mladá Boleslav 17.7.2011

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V2; rozhodčí: Mgr. Božena Ovesná, CZ

16 měsíční fena dobrého rámce, subtilnější ve vývinu, korektní skus, pěkné ucho, velmi dobrá horní linie, dosud mělčí hrudník

Komentář:

Další víkend, další výstava, další ranní vstávání...a v půl 6 jsme opět na cestě. Tentokrát jsme měli novou spolucestující - Mirku s její čivavou Miyou. Parkujeme hned pod vstupní bránou a dostáváme potěšující info, dnes vystavujeme "pod střechou", takže stín je zajištěn. Nastupujeme hned ze začátku, Ghebbi je opět v mezitřídě a s ní Babydoll a Arachne. Hned od začátku běháme a běháme, paní rozhodčí si povídá s vedoucí kruhu a fenky moc nesleduje. Pak ale začne, takže opět běháme. Všechny tři feny nechtějí být v kruhu, takže předvedení není zrovna ideální. Následuje důkladná prohlídka zubů, pak jednotlivé posouzení s další prohlídkou zubů a opět běháme. Uff, pořadí je určeno, třídu vyhrává Babydoll, Ghebbi je druhá a paní rozhodčí usuzuje, že je Gebča moc hubená a nevivinutá, ať jí nakrmíme a nedostáváme ani res.CACe. Stejná paní rozhodčí, která nám před dvěma měsíci zadala CAJCe s tím, že je to nádherná fena. Ale to už je u našich rozhodčích tak nějak tradiční. Bohužel. Národní vítěz je Sachmet a za psy Shenti, který se stává také vítězem plemene - BOB. Ještě jednou gratulujeme. Cestou domů panuje pěknej pařák, takže klima to jistí. Ve Žďáře vysazujeme Mirku a za pár minutek už jsme doma a čekají nás maminčiny řízečky. 

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Klubová výstava KFP
Kolín 9.7.2011

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V; rozhodčí: Otakar Vondrouš, CZ

Fena dobrého rámce, výborná hlava, nůžkový skus, dobře nesené ucho a ocas, korektní postoj, výborný pohyb, pěkný hrudník.

Komentář:

Klubová výstava byla i letos součástí akce Krása a výkon. Povídání o celém víkendu bude následovat v samostatném článku. V sobotu na výstavu panovaly letní teploty, takže jsme byli co nejdéle ve stínu. Když začala klubová výstava byl již výstavní kruh plně na sluníčku. Celý týden před akcí jsem bojovala s nějakým nachlazením či virózou, takže jsem výstavu na sluníčku doslova nějak přežila. Ghebbi se vystavovala v mezitřídě, kde nás bylo celkem 7. Gebča se předvedla nádherně jak v postoji tak v pohybu. Rozhodčí to ale neocenil a při výběru z 5ti fen jsme my nepostoupily mezi nejlepší 4, takže jsme odešly se známkou výborná bez pořadí. S Gebčou jsme ještě nastupovali s ostatníma "Putimkama" do soutěže chovatelských skupin. Putimská brána skončila na 2.místě. Poté jsme se všichni přestěhovali do stínu a pokračovali v rozjetém víkendu. 

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Brno 26.6.2011

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V3; rozhodčí: Ovesná Jaroslava, CZ

15 měs. fenka s dobrou sílou kostry, korektní hlava, v afektu dobře nesené ucho, dobrá hrudní fronta, dobrý hřbet, správně nesený ocas

Komentář:

Letní brněnská výstava je naše oblíbená, protože se na výstavišti koná současně veletrh chovatelských potřeb, výstava koček, morčat, hospodářských zvířat...takže celý den je na co koukat. Velice milým překvapením byl vstupní list, který sloužil tentokrát pro vstup 2 osob, což jsme velice uvítali. Ráno jsme jeli z předstihem, takže nás nečekaly ani kolony před výstavištěm a parkovali jsme téměř u pavilonu. Gebča dostala jako vždy sušené ucho, aby se na chvíli zabavila. Pak opět začala štěkat na všechny strany, tak jí byla přikryta klec a Gebča krásně spinkala.
Dnes bylo přihlášeno 7 faraonů, Gebča poprvé v mezitřídě v konkurenci dalších dvou fen. Předvedla se hezky, nicméně to stačilo pouze na ocenění V3, ale nic nám nebylo vytknuto, naopak paní rozhodčí se líbil krásně hluboký hrudník již v tomto věku. BOBa vyhrála Denisa se Shentim. Ještě jednou Gratulujeme.
Pomalu jsme sbalili věci a mohlo se jít na stánky a hlavně na výstavu ostatních zvířat - koček a hospodářských zvířat. Gebča byla unešená z prasátek a oveček. Taky jí fascinovala paní, která měla na rameni velkého papouška. Žádný pes si ho nevšímal, jen naše Gebča to samozřejmě nenechala bez povšimnutí a papouška řádně prohlídla, poté usoudila, že se musí náležitě proštěknout. Nakoupili jsme ještě hovězí kosti pro ušáky a jeli jsme domů.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Krajská výstava psů
Lanškroun 12.6.2011

Posudek Ghebbi:
Třída mladých; V1; rozhodčí: Václavík Miroslav, CZ

14 měs. fena, v typu velice pěkná, bílý znak rozšířený

Komentář:

Do Lanškrouna jsme se těšili, již jednou jsme zde byli - s Asalkou - a výstava byla moc hezká. Gebča byla přihlášená do třídy mladých a byla jedinný zástupce faraonů. Vystavovali jsme venku, takže jsme rozbalili "základnu" společně s Kuňadrama a čekali jsme až na nás přijde řada. Vše šlo docela rychle, pan rozhodčí se s tím moc nepáral. Gebča nastoupila do kruhu opět se svým znechuceným výrazem, který ale změnila na výraz "normální". Pan rozhodčí hned začal řešit Gebči náprsenku, že není dle standardu. Takže jsme si hned na začátku vyměnili pár svých názorů, ale i tak mi to nebylo nic platné a pan rozhodčí to zakončil větou, že ví, že i světoví vítězové jsou s náprsenkou, že někteří rozhodčí to tolerují - on však ne! Prohlídka zubů byla důkladná, ze předu, z jedné strany, z druhé strany, vzádu, ale i to jsme zvládli v pohodě. Jedno kolečko a postoj. Zakončení bylo ještě s jednou výměnou názorů a posledním verdiktem byly slova, že je to moc pěkná fena, až na tu náprsenku, takže sice V1, ale bez titulu. A posudek máme asi nejkratší co jsme kdy měli! Nakonec jsem byla ráda, že jsme měli vůbec výbornou. Jak jsme viděli, někteří pesani byli "vyhozeni" jako nestandardi, jiní s VD za opravdové maličkosti. Takže výborná byla ještě super známka. Za "naše" plemena se vystavoval ještě Amun of Bohemia Balada - Ibizský podengo, který se moc nechtěl předvést, takže odešel také bez titulu.
Ještě mě dneska čekalo předvedení vipeta Lupina. Paničce nebylo dobře, tak si na vystavování netroufla. Lupin začal hned na začátku předvádění divočit, pak pan rozhodčí řešil výšku a sestavoval si dobu měřidlo. Takže Lupin už hodně zlobil. Měřit se moc nechtěl, ale nějak jsme to zvládli. Pak prohlídka zubů, což se taky podařilo, kolečko v pohybu a postoj. Bohužel hraniční výška a bázlivost stačili jen na VD. Cyrílka předváděl páníček, při pohybu vedl Cyrílka na špatné straně, takže dostal "vynadáno" od rozhdčího, že chce vidět psa a ne jeho! Takže vše je napraveno. A opět bohužel, Cyrílek překlopil ouško, takže také VD. Ach jo! Takže na závěrečky už čekat nemusíme, balíme věci a jedeme domů.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Litoměřice 22.5.2011

Posudek Ghebbi:
Třída mladých; V1, CAJC; rozhodčí: ing. Ovesná Božena, CZ

14-ti měsíční fena, dobrého rámce, úhlení končetin je korektní, hlava správně nesená, velmi pěkné ucho, ocas dobře nasazen a nesen.

Komentář:

Nocování v autě na parkovišti u výstaviště končí, v 6 ráno chce Gebča ven, takže jdeme venčit. Pomaloučku začínají přijíždět vystavovatelé a za hodinku už není skoro kde parkovat. Dneska je před námi asi 65 psů, takže nemáme kam spěchat. Vyzvedáváme papíry, obcházíme stánky, nakupujeme mlsky ušákům a hračku pro synovce Marečka. Dneska přijela Milena se sicilandou, takže nás bude o jednoho víc. Okoukáváme "halu", ve které dnes budeme vystavovat a jsme docela znechuceni. Hala je spíše velký stan s plastovými bočnicemi, dřevěnou rachotící podlahou, kruhy malé, vzduch nedýchatelný. To je tedy úroveň mezinárodní výstavy. No budeme to muset přežít. Kolem poledne se stěhujeme k "hale" a čekáme na posuzování faraonů. Raději jdeme dovnitř až na poslední chvíli, aby se ušáci nerozděsili rachotící prkené podlahy. Brácha Gorf získává CAJCe a později také BOJ. CACIBa za psy First. Ghebbi se předvádí (na podmínky co zde panují) hezky a vyhrává svoji třídu, získává CAJCe a tímto splňuje podmínky pro udělení titulu Český junior šampion!!! Mám obrovskou radost. Za feny CACIB získává Sachmet a následně i BOB a v závěrečkách krásné 4. místo skupiny FCI V. (BOG-4). Gratulujeme.
Mezitím je Ivaně nasazeno na karavan náhradní kolo, které se naštěstí sehnalo a tak bude moct dojet domů v plné výbavě. Jdeme si zapsat výsledky do PP a vyzvednout ceny - tedy jestli se to tak dá nazvat - za CAC a CAJC je stuha, na které je miniaturní štítek se získaným oceněním. Za výstavní poplatky, které jsou čím dál větší už nejsou ani ty medaile! No nic, hlavně, že mají rozhodčí za ušetřené peníze krásný mejdan. Ale už je čas balit věci. Ještě v rychlosti obědváme, balíme zbytek věcí, nakládáme Milenu s Naomi, které vezeme do Prahy a jedeme domů. Děkujeme Jitce a Ivaně za pěkný víkend a těšíme se na další akci. Cesta domů byla ok. Bahča s Asalkou nás mohutně přivítali, dostali hovězí kosti a tak až do večera si krásně hlozdali a "čistili zoubky"!

Výsledky faraonů a siciláků z celého víkendu ZDE
Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Národní výstava psů
Litoměřice 21.5.2011

Posudek Ghebbi:
Třída mladých; V2; rozhodčí: Frnčová Lenka, CZ

Ušlechtilá fena, 14-ti měsíční, výborná hlava, nůžkový skus, správné ucho a oko, elegantní krk, korektně úhlená, elegantní v pohybu, více bílých znaků.

Komentář:

Tentokrát se v Litoměřicích konají dvě výstavy - národní a mezinárodní, takže přijíždíme na celý víkend. V sobotu ráno vyjíždíme v půl 5, aby jsme na místě byli včas. Zde již drží místo Ivana s Jitkou se svými karavany. Máme štěstí, kdo jel o hodinu dýl, tak už stál v dlouhých kolonách. Vyzvedáváme papíry a dopoledne se přesouváme ke kruhu, který je pro dnešek venku. Je teplo, takže venkovní kruh je ideální. Čekání je dlouhé. Přijela se podívat i Simča s našou ségrou Gallou, tak si holky zase trochu pohrály. Konečně jdou na řadu faraoni. Brácha Gorfeus získává CAJCe, Shenti od Denisy Národního vítěze. Ghebbi je ve třídě s Barissou a ségrou Gabbi. Gebča se předvádí hezky a jediné vytknutí je k větší bílé náprsence, takže získáváme známku výborná 2, za Jitčinou Barissou, která má CAJCe + nejlepšího mladého (BOJ) a Gabbi je 3. Národní vítěz - fenka Sachmet je pro nás trochu paradox, neb Gebči byla vytknuta bílá náprsenka ... BOBa získává Denisa se Shentim.
Dáváme si něco dobrého k jídlu a na parkovišti čekáme na závěrečné soutěže. Zde naše plemena neměla štěstí, takže opět pokračujeme v odpolední siestě. Nečekaně máme odpoledne krácené sháněním pneumatiky (jak jinak než atypu) na Ivanin karavan, kterému prasklo kolo. Takže o zábavu máme postaráno. Dneska se kolo bohužel nevyřeší, tak snad zítra. No nic, večer zaleháme a těšíme se na nedělní výstavu.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Speciální výstava Klubu faraonských psů
Hlučín 7.5.2011

Posudek Ghebbi:
Třída mladých; V1, CAJC; rozhodčí: Szutkiewicz Andrzej, PL

13 měs. elegantní fena, pěkná výrazná hlava, dobrá horní i dolní linie, dobře úhlené končetiny, svobodný pohyb, mírně ospalý temperament.

Komentář:

Další dlouhá cesta nás čeká do Hlučína u Ostravy. Cesta byla ok, už víme, že nemáme věřit navigaci, tak když nás svádí z dálnice, která pokračuje dál správným směrem, tak jí radši neposloucháme ... a vida, najednou se cesta zkrátila o půl hodiny a byli jsme na místě s předstihem. Už jsme tu jednou byli a moc se nám líbil areál s přilehlou vodní nádrží. Trochu pomáháme Janě s příravou cen v kruhu a pak už vše může začít.
Pan rozhodčí pozusoval docela svižně, takže brzy přišla řada i na nás. Gebča se vystavila pěkně, v pohybu konečně i s elánem, postoj super, ale výraz ne moc nadšený. Ghebbi vyhrává svoji třídu a dostává svého druhého CAJCe, za kterého obdržela krásný pohár od klubu a dárečky od sponorů - děkujeme. Čekáme ještě na posouzení všech faraonů a pak už nastupujeme do kruhu o BOBa. Vyhrává Adéla s Brunem. Nás čekají ještě závěrečky o nejlepší mladou fenu, kam jdeme především získávat zkušenosti.
Využíváme hezké počasí k procházce kolem vody, takové místo se musí využít k focení a tak Gebča pózuje jak jen to jde. Samozřejmě nechybí oběd a Gebča do sebe láduje už asi třetí sušené ucho, které jí vždy zabaví a tak aspoň chvilku neštěká Ve štěkání má dnes vedle sebe parťačku Bekure, která je taky pěkně ukecaná!
Na závěrečky se trochu ochladilo, hlavně fučel studený vítr od vody. Mladé feny posuzuje polská rozhodčí paní  Maria Zásada. Po nastoupení do kruhu si všechny fenky prohlídla a vyredukovala na užší skupinu, kam jsme se nedostaly. V závěrečkách uspěl z našich plemen jen Bruno, který vyhrál soutěž Nejlepší (dospělý) pes výstavy a postoupil do úplného závěru, kde se rozhodovalo a Vítězovi  Slezské výstavy, zde již Bruno nezabodoval.
Děkujeme všem za společnost, rádi jsme vás všechny zase viděli. Velký dík patří taky Ivaně za rady po telefony

Fotogalerie ZDE (děkuji tatínkovi, že se ujal po celý den funkce fotografa a vše řádně zdokumentoval)

Výsledky ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
České Budějovice 24.4.2011

Posudek Ghebbi:
Třída mladých; V1, CAJC, BOJ (J-BOB); rozhodčí: Havelka Tibor, SK

Jemně modelovaná hlava, dobrý hrudník, lehce sražená záď, dobré zaúhlení končetin, dobrý pohyb.

Komentář:

Ghebbi čeká další výstava, do Budějek jezdíme radši s mírným předstihem, protože vždycky při hledání výstaviště bloudíme. Jinak tomu nebylo ani letos, ale už jsme zdatnější a stačila jen jedna otočka a nabrali jsme správný směr. Parkování je tady v celém areálu, podle toho, ve kterém pavilonu se vystavuje. Takže k autu to máme vždycky blízko. Vystavovali jsme v pavilonu R1, kde byly umístěny jen 2 prostorné kruhy a měli jsme spoustu místa po celé hale na rozložení věcí. To se málo kde povede, že by jsme se mohli takhle roztáhnout.
Až ráno v kruhu jsme zjistili, že máme jiného rozhodčího. Místo RNDr. J. Ovesné, posuzoval pan Tibor Havelka ze Slovenska. Z toho jsme měli trochu obavy, že se pesani nebudou chtít předvést. Pan Havelka při posuzování hlasitě hovoří, takže pro lekavce nic příjemného. Kupodivu se naše obavy nevyplnily a ušáci se předvedli docela hezky, rozhodně neřešili pana rozhodčího.
Ghebbi se vystavovala ve třídě mladých, spolu se 4 fenami. V kruhu nás bylo tedy 5 a očekávání na úspěch jen minimální. Společné kolečko a pak jedna po druhé postoj, běh od a k panu rozhodčímu. Na nás přišla řada jako poslední. Ghebbi byla šikovná a předvedla se docela hezky. Pak si pan Havelka začal prohazovat pořadí fen. Porovnával si je mezi sebou a tak jsme postupovali na místo čtvrté, třetí a tím jsem si myslela, že je konečná. Ale nebyla, postupujeme na první místo a společně s Jitkou a Barissou jdeme ještě jednou do pohybu. Ghebbinka je šikovná nezlobí a tak si odnáší titul CAJC! Jsem šťastná a jdeme dál. S bráchou Gorfíkem bojujeme o nejlepšího mladého jedince. Ghebbi vyhrává a postupuje o BOBa. Zde nastupuje s Isis a Adýskem. Adýsek dostává BOB.
Zůstáváme na závěrečky, mladé posuzuje p. Řehánek, zde se předvedla Gebča hezky, ale vévodili chlupáči. Adýsek měl víc štěstí a v posuzování skupin se umístil na krásném druhém místě s titulem BIG-2. Ještě jednou gratulujeme!
Z této výstavy odjíždíme maximálně spokojení. Ghebbi byla moc šikovná, tak dostala spoustu mlsek a zase nějakou tu novou hračku. Domů dovezla Bahčovi a Asalce pytel piškotků, takže máme zase na chvíli zásoby.

Fotogalerie ZDE - doplním - budeme loupit u Jitky, jejíž foťák "vyfasoval" náš tatínek a tak doufáme, že taky něco vyfotil 

******************************************************************************

DUO CACIB
Brno 6.2.2011

Posudek Ghebbi:
Třída mladých; VD4; rozhodčí: Marušková Marie, CZ

Jemnější, dobře utvářená fena, pěkná hlava, nůžkový skus, končetiny rovné. Předvedení v pohybu nebylo ideální.

Komentář:

Druhá výstava tento víkend. Stejné místo, stejná hala, jen jiný kruh a rozhodčí. Dneska s námi jela i Asalka, která se ráno rozhodla, že doma trčet nebude a jede taky na výlet. Když jsme přijeli na výstaviště, její nadšení z výletu vystřídal znechucený "výstavní" výraz. Ještě svůj "útrp" vylepšila, když jsme ji vzali na zkoušku do kruhu! Takže rychle vpálila do klece, kde byla spokojená, že už do kruhu nemusí!
Ghebbi měla blbou náladu, ráno v kruhu hodně zlobila, takže výhled nebyl moc optimistický. Vystavovala se opět ve třídě mladých, v konkurenci dalších tří fen. Oproti včerejšku se mírně změnilo obsazení. Ranní zlobení v kruhu doplnil ještě strach pesanů - nevím zda z rohodčí, či zda se jim něco v kruhu nezdálo? Takže naše předvedení bylo hrozný, Gebča nechtěla běhat a tak i když nám paní rozhdčí říkala, že je to hezká fena - dala více na pohyb a postavila nás na 4.místo a bohužel pro nás VD. Nicméně další plemena dneska taky pěkně vyváděli, takže opravdu tam bylo "něco" co pesanům hodně vadilo a báli se. 
Výstavní víkend pro nás nedopadl zrovna nejlíp, ale už máme naplánované další výstavy  Nakoupili jsme mlsky pro ušáky a hurá domů, kde nás čekal Bahča s mamkou! Těšíme se na všechny na další akce - hlavně na ty běhací.

Fotogalerie ZDE
Fotogalerie od ostatních ZDE

******************************************************************************

DUO CACIB
Brno 5.2.2011

Posudek Ghebbi:
Třída mladých; V4; rozhodčí: Kitanovič Saša, SRB

Mladá krásná fena, typická hlava, nůžkový skus, dobrá prezentace, dlouhý krk, rovný hřbet.

Komentář:

Naše oblíbená únorová brněnská výstava se i letos koná v podání DUO, tedy dvě mezinárodky v jeden víkend. První den máme za sebou. Do Brna to máme asi 70 km, takže ráno nemusíme nikam spěchat. Na výstaviště přijíždíme asi v 8 hod, ale parkování trvá asi 1/2 hod. Dlouhé kolony aut postupují pomalu, ale všichni zdárně parkují, my jen kousek od našeho pavilonu. U kruhu už jsou skoro všichni faraonáři a drží nám místečko. Děkujeme! Místa není moc, ale oproti Olomouci se můžeme i poměrně roztáhnout. Na to, že je přihlášeno více jak 4,5 tisíc vystavujících se pesanů, je tedy prostor poměrně slušný. Kruhy jsou zdvojené, rozdělené pouze reklamními bannery, celé pokryté kobercem.
Přijíždí pan rozhodčí - je na invalidním vozíčku. Všichni jsou zvědaví, jak budou pesani reagovat. Jako první si to vyzkoušeli basenjíci. Někteří se vozíčku zalekli, jiní si ho ani nevšimli. Faraoni jsou třetí plemeno v pořadí a je nás 15. Ani jsme se nenadáli a jdeme na řadu. Ve třídě mladých jsme 4 feny. Ghebbi se předvedla pěkně, dokonce i v pohybu. Nebyla to ale typ pana rozhodčího, tak i přes hezký posudek končíme se známkou Výborná 4. Gebča dostává pochvalu za předvedení, byla moc šikovná. BOBa za faraony získala Lenka se Sachmet, gratulujeme! Ještě jsme počkali na předvedení podengáčků a siciláků. Komplet výsledky jsou ve fotogalerii. Pak procházíme stánky, nakoupila jsem dárky Gebči k blížícím se narozeninám (teď jen vydržet a nedat jí je dřív). Ale to už je čas balit a jet domů. Zítra nás to čeká znovu.

Fotogalerie ZDE
Fotogalerie od ostatních ZDE

******************************************************************************

VI. Hanácká národní výstava psů
Olomouc 7.1.2011

Posudek Ghebbi:
Třída mladých; V2; rozhodčí: Řehánek Petr, CZ

9 měsíční fena, odpovídá věku, ušlechtilá hlava, nůžkový skus, uši správně nasazené i nesené, linie krku výborná, prostorný hrudník, správné předhrudí, rovný hřbet, ocas správně nasazen i nesen, úhlení končetin v pořádku, při pohybu lehce zdrženlivá

Komentář:

Na tuto výstavu jsem nahlásila jen Gebču, pro kterou to byla výstavní premiéra ve třídě mladých. V Olomouci bylo jako vždy málo místa kolem kruhů, ale samotné kruhy byly prostrorné, dokola pokryté koberci. My jsme měli místo hned u vchodu do kruhu, takže jsme se nemuseli nikde moc prodírat, ale kdo byl o kousek dál, tak to byl "nadlidský" výkon.
Faraonů bylo příhlášeno 8, posouzeno 7. Ve třídě mladých byly nahlášené 4 feny, ale jedna nedorazila. Ranní trénink s Gebčou v kruhu byl jedna velká katastrofa - pořád si lehala, oňufávala koberec, pak se na něm válela, nechtěla běhat ani stát... Právě proto mě velice příjemně překvapila, když jsme nastoupily do kruhu před pana rozhodčího. Ghebbi docela hezky stála, běhání bere jako velkou zábavu, takže si občas pěkně poskočila a lumpačila, ale místy to byl i hezký klus. Prohlídka zubů byla taky v pořádku. Pak se ale nechtěla vrátit k panu rozhodčímu, což nám jako jediné vytknul, jinak se mu Gebča velice líbila. Dostala ocenění V2. Kompletní výsledky faraonů jsou uvedeny u fotogalerie - viz níže.
Za odměnu dostala sušené ouško, velký pytel piškotů (ten je tedy pro všechny naše ušáky) a také dalšího plyšáka na hraní, těch není nikdy dost! Cestou domů jsme se stavili v Brně do Bauhazu, zde se může i se psy, takže Gebča měla další socializaci. Byla zde již jako malé štěňátko, tehdy se vozila na nákupním koši, dneska ale pěkně capkala po svých. Potkali jsme Miriam (majitelku faraonů a místní zaměstnankyni), takže jsme probrali nějaké to psí téma. Další zaměstnanci nás také zastavovali a líčili jak kolegyně má taky takovéto psy. Gebča zkontrolovala, zda mají řádně naplněné regály, zda je vše tak jak má být. Nejvíce se jí líbily kytičky, takže jsme na přivolání jara museli koupit pár primulí domů. Venku se jí líbil holý trávník, doma je vše zasypané sněhem, takže trávu neviděla již nějaký ten měsíc. Ale to už byl čas jet domů, předat ušákům ten velký balík piškotů!

Fotogalerie ZDE

*************************************************************