Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy 2012 - Asalé a Ghebbi

 

****************************************************************************** 

Mezinárodní výstava psů
  Nitra 1.12.2012

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CAC; rozhodčí: M. Wieremiejczyk - Wierzchovwska, PL

Velmi dobrý formát, výborná hlava a šíje, trochu měkčí hřbet, výborné předhrudí a hrudník, dobré zaúhlení končetin, krátký krok, výborný temperament.

Mezinárodní výstava psů
Nitra 2.12.2012

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CAC; rozhodčí: Jílková Zdenka, CZ

2,5 letá fena, jemná samičí hlava, nůžkový skus, správná horní linie, mohutnější hrudník a žebra, typický ocas, komapaktní končetiny, špatně nesená hlava v pohybu.

Komentář:

Poslední letošní výstavní víkend jsme zvolili Nitru. Konají se tam 3 výstavy, ale abychom si nekonkurovali, tak se rozdělujeme a my jedeme na výstavy dvě a to mezinárodky. Přijíždíme v pátek, máme ubytování hned u výstaviště, takže nebudeme muset nikam přejíždět. Cesta je ok a odpoledne přijíždíme na místo. Hned se ubytováváme a jdeme na vycházku, protože venku je hezky a na hotelu budeme celý večer. Rychle se stmívá a tak procházíme Nitru již za vánočního osvětlení. Vymotáváme se uličkama kolem památek, pěší zónou, vánočním (ještě neotevřeným) městečkem. Vše je moc pěkně vyzdobené. Už se ale ochlazuje a tak míříme zpět na hotel. Zde parkují již Fíbovi, tak ťukáme na bydlíka a jdeme se přivítat. Pak již míříme na pokoj, dáváme si večeři, vítáme se s Ivanou a Bárou. Všichni jsou ale utahaní a nevyspalí, takže jdeme také zalehnout.
Ráno míříme na výstaviště - někteří přejíždí, my jdeme pěšky. Zde jsou již další známí - Pavlína, Danka ... Procházíme pavilony a stánky. Po delší době jdeme na řadu. Gebča je v třídě otevřené a předvání se dobře. Získává CAC a pak jdeme o CACIBa, zde bohužel Gebča nějak neukočírovala emoce a má nějaké hádky s Jesy, náš výkon dnes tedy končí. Čekáme ještě na doposouzení o BOBa, pak balíme a jde se na hotel. Venku je opět krásně, tak míříme na další procházku - tentokrát denní Nitrou. Nyní to bereme důkladněji - pěší zóna, synagoga, klášterní kostel a další kostely, kláštěr, vystoupali jsme až na hrad, zde ale nesmí na nádvoří psi, tak si to procházím sama a táta s Gebčou čekají před hradem. Jsou zde krásné vyhlídky, vše je nafoceno a míříme zpět. Dnes již funguje vánoční městečko, tak si dáváme punč a trdelník (který je tedy úplně jiný, než ten co prodávají u nás - je mnohem lepší a větší - a to za stejné peníze jak u nás). Vracíme se na hotel. Opět jsou všihni nějací utahaní, chvíli klábosíme, ale pak se opět zalehá.
Je neděle a náš pobyt na hotelu končí. Necháváme zde ale auto a na výstaviště jdeme opět po svých. Vystavujeme ve stejném kruhu jako včera a na řadu jdeme také až za dlouho. Gebča se vystavuje jako vždy bez potíží. V běhu protřepává ušiska, ale jinak ok. Paní rozhodčí vytýká nízko nesenou hlavu v pohybu, dostáváme CACe, ale o CACIBa již nepokračujeme. Nevadí, účel splněn a Gebča se dnešním dnem stává novým Šampionem Slovenska. Jdu si rovnou nechat vyřídit diplom. Máme ještě čas, než se diplom vytiskne, takže ještě chvíli zůstáváme. Poté je vše vyřízeno, diplom je vytišněn, my se loučíme a míříme domů. Cestou pochumelívá, ale nic hrozného a tak jsme v pořádku doma. Zde je tradiční vítání ušáků.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
  České Buděojivice 14.10.2012

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CAC, res. CACIB; rozhodčí: Jílková Zdenka, CZ

2,5 let, něžná fenka, jemná fenčí hlava, typické ucho, perfektní skus, osvalené kompaktní tělo, typická v pohybu, výborně předvedená.

Komentář:

Po roce opět míříme do Budějek na výstavu. Přihlášeno je 7 faraonů, ale postupně se počet snižuje - Ankh je nemocný, Arachne se nemá jak dostat na výstavu a Bruno hlásí v neděli ráno také nemoc. Takže nakonec jedeme jen já a Ivana, tudíž 3 sourozenci a Dibošek. Problémy nemají jen pesani, ale původní rozhodčí z Norska má zlomenou nohu, takže máme změnu, náš kruh je zrušen a plemena rozdělena do jiných kruhů. My jsme přiřazeni do kruhu k rozhodčí Jílkové. Ještě jsme ji neměli, tak uvidíme. Po příjezdu na výstaviště parkujeme a jdeme do haly - zde je další zádrhel - z důvodu havárie jsme navíc v jiné hale. Naštěstí jen ve vedlejší. Na řadu jdeme až jako poslední, před námi je 70 psů. Čas si krátíme opět povídáním a procházením stánků, mám s sebou již tradičně i Asalku, takže holky se zahřívají v kleci. Kolem druhé hodiny jdeme na řadu. Diboš se předvádí na začátečníka krásně, sourozenci Gorf, Gabbi a Ghebbi mají také hezké předvedení. Všichni mají CACe a jde se o CACIBa, zde vyhrává ségra Gabbi a jde s Gorfem o BOBa. Dostávám Gabku a jde se na to. Kupodivu Gabka překvapuje a dostává BOBa. Ivana zůstává na závěrečky a my míříme domů. Cesta je ok, takže jsme brzy doma, kde nás mohutně vítá Bahča.

Fotogalerie ZDE

****************************************************************************** 

CACA Tulln - Klubová výstava přidružených plemen ÖKV
  Tulln 30.9.2012

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CACA, Sieger Tulln, BOB; rozhodčí: Mag. Maissen-Jarisch Heliane, A

Fena pěkného výrazu, pěkný chrup se správným nůžkovým skusem, dobře vypadající hlava správného typu, uši dobře nasazené a nesené, pěkně "vnější" linie, dostatečné úhlení, dobrý pohyb.

Bundessieger Tulln - MVP
  Tulln 29.9.2012

Posudek Ghebbi:
Třída šampionů; V2, res. CACA; rozhodčí: Brankovic Anna, SRB

Fena správné velikosti, pěkná samičí hlava, elegantní krk, mám raději slabší postavu a trochu silnější záď, výborný hrudník, typická dolní linie, správné proporce, úhlení by mohlo být rovnější v zápěstí, typický pohyb

Komentář:

Je tu další výstavní víkend, který je na poslední chvíli ohrožen - skolilo mě nachlazení, které nakonec překonávám a vyrážíme na cesty, Gebča se jede vystavovat a Asalka již tradičně bude dělat "psychyckou podporu". Sobotní cesta je bez potíží, při příjezdu do Tullnu jsou všude hned tabule s označením výstaviště, jednotlivá parkoviště jsou také značena, dle plánku vybíráme to "naše" a je to. Sice k bráně ještě kousek jdeme, ale nikterak daleko. Vystavujeme v menší hale, do které jsme se propracovali přes další asi tři haly. Je zde všude spousta stánků, občerstvení a různých mimo-výstavních aktivit. Po volných plochách putuje mobilní stánek Pedigree a rozdává igelitky plné psích mlsků, zde jsou obdarováni i naši ušáci.
Samotná výstava začala, na řadu jdeme až po poledni, takže je čas na procházení stánků. Rozhodčí je ale rychlejší než program, tak jdeme na řadu o něco dříve, než bylo v plánu. Gebča je ve třídě šampionů, spolu s fenkou Sharqiya American Show Stopper, na kterou se musí čekat, neb panička vystavuje v jiné hale další pesany, takže po posouzení Ankha a Ambiky jsou faraoni přerušeni a jsou zatím posuzováni kanárští podengové. Soupeřka přichází, takže jdeme na řadu
hned po kanárech. Gebča se vystavuje hezky, ale na první příčku to dnes nestačí, takže odcházíme s res. CACA, poté ještě bojujeme o res. CACIB, kde se také neumisťujeme. Dnešek je tedy za námi a můžeme jet navštívit nedaleké příbuzenstvo.
Nedaleko hranic bydlí tetička se strýčkem, se kterými následně míříme do sezónní rakouské hospůdky, kde přichází i sestřenice s rodinou. Zde je velmi příjemný večer, čas ale neúprosně letí, takže ještě rychlá návštěva babičky a po tmě míříme domů.
Druhý den ráno váhám, zda někam pojedeme, není mi moc dobře, ale nějak se vzpamatuju a vyrážíme. Cesta je opět ok, stavíme na venčení na Free Portu Hatě, kde je vše v pohádkovém stylu, takže pár foteček a rychle zpět na cestu. Na parkoviště míříme již na jisto, vystavujeme ve stejné hale jako včera. Je to klubová výstava přidružených plemen ÖKV (tedy pelemena, která nemají svůj vlastní klub). Dnes je Gebča jedinným zástupcem faraonů, předvádí se v kruhu hezky a odcházíme s oceněním CACA, Sieger Tulln a BOB. Jelikož je to klubová výstava, tak nečekáme na závěrečky (ty se týkají jen výstavy mezinárodní). Jdeme si vše zapsat do PP a zde opět potkáváme mobilní stánek Pedigree, takže opět neodcházíme s prázdnou a obě holky si odnáší igelitku s mňamkami. Tímto náš víkend končí a míříme domů.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Krajská výstava
  Brno 9.9.2012

Posudek Ghebbi:
Třída pracovní; V1, VT, Krajský vítěz, 1.místo V. FCI - feny; rozhodčí: Polgar Andraš, CZ

2,5 letá menší fena, dobré konstituce, trošku delší formát, dobrý tvar hlavy, správný krk, rovný hřbet, dobré končetiny, při pohybu měkčí hřbet.

Komentář:

Druhá krajská výstava, které se s Gebčou účastníme. Výstava se koná v areálu KK Zetor, tak jsme zvědaví, jak to tam vypadá. Cesta je ok, jsme na místě, veterinární přejímka probíhá přímo na bráně, parkujeme v areálu a jdeme do spodní části, kde jsou výstavní kruhy. Cestou je přejímka a výdej katalogů, stánek s občerstvením a kynologické potřeby. Stavíme altán u kruhu, obcházíme areál a čekáme na zahájení. Vystavujeme hned ze začátku, takže jdeme na to. Postoj ok, běh od a k rozhodčímu a kolečko, opět postoj. Vše ok, v pohybu je vytknut měkčí hřbet, jinak pěkné hodnocení. Konkurence nám nepřijela, takže po známce V1, Vítěz třídy dostáváme i Krajského vítěze a čekáme na závěrečky. Posuzování je ve všech kruzích velmi rychlé a tak o půl 1 začínají závěrečné soutěže. Zde není moc velká účast, posuzují se jednotlivé kategorie a vždy zvlášť feny a psi. Hodně skupin má jen po 1 zástupci a ani my nejsme vyjímkou, takže kolečko a šup na první místo! Poté ještě boj o nejlepší fenu, zde vyhrává jezevčík, tato fenka vyhrává i celkového vítěze výstavy, porazila psa - boxera. Byl to velmi příjemný den, panovala zde pohodová atmosféra, prostředí super, sluníčko nás hřálo více než dost.
Cestou domů jsme se stavili v Bauhausu, zde můžou dovnitř i pesani (s náhubkem), takže Gebča jde také nakupovat a celou dobu se chová slušně, občas zkouší sundat košík, ale pochopila, že to nepůjde, takže to zvládla na jedničku. Poté nákup v Ikee, zde čeká s tátou v autě a prochází se po parkovišti, takže další socializace. No a nakonec socializace největší - ráno jsme si všimli akce ve Velké Bíteši - Tradiční Bítešské hody - takže míříme sem. Pouťové atrakce běží v plném proudu a hlavně rachotu, na náměstí je dechovka a tanečníci a trhy. Všude plno rámusu, lidí a psů. Gebča se promenáduje přes náměstí a užívá si přízeň kolemjdoucích. Vše procházíme a poté již míříme k autu a hurá domů. Zde je klasické vítání s Bahčou a Asalkou. Ušáci dostávají plyšového zajíce, který má velký úspěch a zatím ještě "žije" (tj. není rozpáraný a vykuchaný).

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Speciální výstava KFP
  Nové Hrady 25.8.2012

Posudek Ghebbi:
Třída pracovní; V1, CAC; rozhodčí: Bouček František, CZ

2 letá dobře stavěná fena s ušlechtilou hlavou, oko správného tvaru, dobře vybarvené, výborný standardní pigment, výborné předhrudí, prostrorný hrudník, břicho vtažené, výborná horní linie, chrup komplet, skus nůžky, výborně předvedená, standardní fena.

Komentář:

Výstavě předcházel týdenní Pharaoh Fest Open (povídání v samostatném článku). Gebča si v týdnu zranila tlapku, tak snad na výstavu nebude kulhat. Přihlášeno je 22 faraonů, já vystavuji v třídě pracovní, kde s námi bude ještě Jitka s Aiwou. Celý den asistuji jako fotograf a občas jako pomocná síla v kruhu. Jdeme na řadu až ke konci výstavy. Gebča je ok, nekulhá, tak snad to bude dobré i v kruhu. Takže jdeme na to. Postoj zvládá Gebča na jedničku, běhání - je mokrá tráva, takže běháme opatrně (před námi bylo už pár pádů). Opět postoj a pan rozhodčí jde vysvětlovat - Gebča má velice hluboký hrudník, který by mohl být trochu delší, ale tím, že od mala běhá, tak velká kapacita plic má vliv i na tvar hrudníku, Také dostáváme zajímavé vysvětlení, jak se tyto "krátké hluboké hrudníky" vyskutují u "sicilské linie", což by mohlo znamenat i vliv sicilských chrtů na faraony. Takže také zajímavý poznatek. Aiwa je také "postižená" běháním, které také prý ovlivňuje úzký chod zadních končetin. Gebča vyhrává třídu a dostává CACe. V boji o vítěze speciální výstavy (VSV) již nebodujeme. Gebča jde opět do boudičky a já pokračuji ve focení. BOBa za faraony dostává Adéla s "Chilli" a BISe Danka s fenkou ibizského podenca "Angie". Poté probíhají ještě bonitace a na závěr večera raut.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Klubová výstava KFP
Kolín 7.7.2012

Posudek Ghebbi:
Třída pracovní; V2, res. CAC; rozhodčí: Schröter Gabriele, D

2 a čtvrt roku stará fena, červená, správné bílé znaky, trochu nadváha, plný nůžkový skus, jisté vystupování, samičí ale osvalená, správná hlava, správný krk, prostorný hrudník, dostatečně a harmonicky úhlená, správné tlapky, na přední tlapě nestabilní, ale přesto lehký pohyb.

Komentář:

Do Kolína jsme přijížděly ve čtvrtek v podvečer (jeli jsme v sestavě já, Gebča a Asalka), cestou nás provázela bouřka a pěkný slejvák, jelo se tedy hodně špatně, ale do Kolína jsme přijely v pořádku. Už zde byla Bára s Florin a Petr se Zuzkou. Poté ještě přijela Ivana s karavanem a v noci Jitka, taktéž s karavanem. Vše jsme usadili a večer jsme poseděli. V pátek najížděli ostatní, každý si našel místečko na parkování, grilovalo se, jedlo, pilo ... ale poté vše přerušil déšť a já jsem vytuhla v autě, takže ani nevím, že dorazili ještě další účasníci! Sobota patřila výstavě, ráno jsme vše nachystali, výstava začala. Celou dobu jsem se nehnula od foťáku, Asalka byla v autě a Gebča čekala v boudičce u kruhu až na ní přijde řada. Vystavovala jsem v třídě pracovní, kde jsme byly 3. Gebča se předvedla docela pěkně a umístila se na 2. místě s res.CACem, první byla Fibi, která se stala i Klubovým vítězem, stejně tak Bolt za kluky a ten vyhrál nejen BOBa, ale i BISe. Ještě jednou gratulace všem! Poté jsme šli ještě na bonitaci, kde byla Gebča uchovněna. Večer bylo opět veselo, promítali jsme si fotky na "plátně" a šlo se spát dlouho večer (tedy spíše brzy ráno). Neděle patřila dostihu, zde jsem byla pouze v roli diváka. Bohužel atmosféra byla v průběhu narušena nespravedlností rozhodčí a neochotou sitaci řešit. Snad se někdy dočkáme výsledku ... Po doběhání bylo vyhlášení vítězů a Šampionů pro krásu a výkon - opět všem gratuluji. Zůstali jsme do odpoledne a poté jsme vše sbalili a jeli domů, kde nás již čekal Bahča.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Národní výstava psů
Klatovy 1.7.2012

Posudek Ghebbi:
Třída pracovní; V1, CAC, CAC ČMKU, Národní vítěz; rozhodčí: Frnčová Lenka, CZ

2 letá výborně stavěná fena, ušlechtilá hlava, správné ucho, korektní barva oka, nůžkový skus, pevný hřbet, správné úhlení i pohyb, správná kvalita srsti.

Komentář:

Naše výstavní tažení pokračuje. Tentokrát jedeme do 250 km vzdálených Klatov, společnost nám dělá Mirka s čivavou Miou a Lenka s papillonem Matýskem. Cesta je bez problémů, Matýsek není ještě moc zvyklý na cestování, ale zvládl to dobře. Vystavovali jsme na horním stadionu a varování, že s klecí to není jen tak se vyplnilo. Našel se ale ochotný pán, který tátovi pomohl klec vynést do schodů, za což mu velice děkuji. Stín před urputným sluníčkem jsme si zajistili altánem a když foukl větřík, tak bylo docela i fajn. Na výstavě byli 4 faraoni - Boltík z El Negmy a sourozenecké trio Gorf, Gabka a Gebča. V tom horku se o nějakém super předvedení nedá hovořit, ale i tak jsme si všichni odnesli CACe (shodou náhod jsme zde všichni splnili podmínky pro udělení titulu Český šampion), no a Gebča si odnesla i národního vítěze a Bolt BOBa. Poté jsme počkali na posouzení našich spolujedců, čivava Mia si také splnila podmínky pro udělení šampionátu a Matýsek byl ve své třídě druhý. Sbalili jsme věci a rozhodli se využít jiný východ ze stadionu, neb schody již absolvovat nechceme a jak se ukázalo, bylo to dobré řešení, protože jsme se kousek od brány napojili na uličku, která vedla kolem hlavní brány. Aspoň víme, kudy příště na stadion. Cesta domů byla taky ok.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Brno 24.6.2012

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CAC, res.CACIB; rozhodčí: Ing. Petrusová Hana, CZ

Klidná fena, dobrá síla kostry, výrazná hlava fenčího výrazu, správné ucho, výborný krk, trup i ocas, správné postoje, v pohybu mírně užší vzadu.

Komentář:

Jet či nejet na letní Brno? Je to mezinárodka, potřebujeme CACe, tak to zkusíme. Po zveřejnění rozpisu jsem trochu překvapena, neb je nahlášeno jen 7 faraonů a to Brno bývá tedy více obsazené. Ve třídě budeme sami, tak uvidíme. Nikdo se mnou nechce jet, takže jedu s Gebčou sama. Foťák ani nevezu, není kdo by fotil. Jdeme docela rychle na řadu, při příchodu do kruhu si paní rozhodčí chválí, že jsou fenky jedna hezčí než druhá. Což je potěšující. Gebča při pohybu nechce dát moc hlavu nahoru, tak je mírně přiškrcená, postoj ok, dostáváme pěkný posudek a CACe. Mám radost. Poté nastupujeme o CACIBa, kterého dostává Pavlína s Jessy a Gebča má res.CACIBa. Je čas sklidit věci, odnést do auta a koupit nějaké mlsky. Gebča se samoobsloužila u sušených věcí, takže jsem nesla domů víc, než jsem chtěla . Doma nám Bahča s Asalkou hned prošacovali tašky, sušené ouška mají přece jen svoji "vůni", kterou před nimi neutajím. Pokud někdo fotil, zkusíme vyloudit a aspoň nějakou fotku přidat. 

******************************************************************************

Krajowa wystawa psów rasowych
(Národní výstava psů)
Jelenia Góra (PL) 13.5.2012

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CWC, Winner, BOB; rozhodčí: Weron Grzegorz, PL

Posudek je nečitelný, jen pár spojení se dá vyčíst: dobře utvářená fena, dobré proporce, pravidelný chod, dobrá šíje, dobrý temperament.

Komentář:

Druhý den v Polsku (komentář prvního dne - viz níže). Míříme na výstaviště, které ale nemůžeme najít, GPS hlásí, že jsme na místě, nicméně tohle jako výstaviště nevypadá. Ptáme se kolemjdoucích a po pár motanicích po městě se nám daří místo najít (bylo na druhém konci ulice, ale kdo měl vědět, že ta ulice je pořád ta samá?). Parkujeme a vyzvedáváme papíry. Opět je zima a fouká vítr. Pro dnešek ale nepší a tak vytahujeme altán a sedíme aspoň v závětří. Tátovi už je dobře, má dokonce i chuť na jídlo, tak jsem ráda. Z altánu vylézáme také až těsně před vystavováním. Gebča se klepe zimou, ale opět se předvádí pěkně. V postoji vibruje, ale jsme sami, takže je to rychlé. Máme opět CWC a BOBa. Čekáme na Ilonu, která jde hned po nás. Axel opět vyhrává. Rychle míříme do závětší altánu. Rozhodujeme se, že počkáme do závěreček, když už nic, tak aspoň ocenění za BOBa si odvezeme. Zima je větší a větší, závěrečky mají hodinový skluz, ale dočkáváme se. Jde se na to. Kolečko a užší výběr - tam s Gebčou nepostupuji. Postupuje ale Ilona. Odcházíme z kruhu a to na co celý den čekáme ocenění za BOBa - nic se nekoná, ceny žádné nejsou! Takže nic. Držíme tedy palce Iloně, je v nejužší čtyřce, což znamená jasnou "bednu". A je to tady - Ilona s Axlíkem vyhrávají skupinu - BOG-1!!! Velké gratulace a čekáme ještě na vyhlášení BIS. Zde už nemají štěstí, ale to nevadí, vítěz skupiny je vynikající. Všichni máme velikánskou radost, najednou už nám není ani zima! Takže čekání se vyplatilo. Už je ale pozdě, takže balíme altán, loučíme se a míříme domů. Cestou domů jsme absolvovali pár "zkratek" dle GPS a místo třech hodin jsme to jeli hodiny 4. Ale což, jsme doma a to je důležité. Tátovi je zase hůř, tak snad se z toho vyspí a bude ok (teď už můžu napsat, že je ok).
Děkuji Iloně za pěkný víkend a nebýt té zimy, tak jsme si ho užili daleko více. Ještě jednou moc gratuluji k mega-úspěchu!!!
Ještě nesmím zapomenout,
Gebča tento víkend splnila podmínky pro udělení titulu Polský šampion!!!

Fotogalerie z víkendu ZDE

 Krajowa wystava psów rasowych grupy V.
(Národní výstava psů - skupina FCI V.)
Świebodzice (PL) 12.5.2012

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CWC, Winner, BOB; rozhodčí: Kast Christian, CY (Kypr)

2 letá fena, výborný výraz, dobrý pohyb, dobrý temperament, horní linie by mohla být lepší, horní linie trochu "větší" v ledvinové části.

Komentář:

Další výstavní víkend je tu. Vše se nějak komplikuje, tak snad to dobře dopadne. Jsme domluveni s Ilonou, která jede s portugaláčkama, že se uvidíme na výstavě. A ouha, kamarádka onemocněla, tak pojede sama. Nám před časem také vypadl spolujezdec, takže je to nějaké prokleté. Domlouváme se tedy s Ilonou, že se sejdeme v Trutnově. Vše je sbaleno a přichystáno. V noci ale začíná být divně tátovi a ráno už je jasno - tráví více času na wc, než někde jinde. Tak navrhuji, že pojedu sama, což je zamítnuto, táta chce jet taky. Dává se dohromady a je připraven na cestu. Ještě musím podotknout, že po teplotních rekordech na začátku května je předpověď počasí mizivá a má být jen cca 7-10 stupňů. Což se také "vydařilo" a zrovna na víkend, když po oba dva dny vystavujeme venku a spíme v kemu v karavanu. No snad nezmrzneme. V Trutnově se potkáváme s Ilonou a jede se dál. Cesta probíhá dobře a na místě jsme včas. Do toho "mrazu" ještě prší, ach jo! Vyzvedáváme si papíry a v autech čekáme na posuzování. Vylézáme až těsně před naším předvedením. Gebča je jediný zástupce faraonů. Musím ji pochválit, strašně moc se snažila a i přes tu zimu předvedla krásný pohyb a nádherný postoj. Jediné vytknutí máme v silnější horní lini, což je to maminčino vykrmování! Takže máme CWC + BOBa a čekáme na závěrečky. Odkaz na foto z BOB - ZDE. Ilona také čeká, BOBa získal Axlík, takže pokračujeme v sezení v autě. Nastupujeme na závěrečky a jako vždy na bednu stoupají chlupatí zástupci. Dostáváme plaketku za BOBa. Hned mizíme a jedeme do kempu, snad tam bude líp. Počasí se trochu umoudřilo, již neprší a také ustal vítr. Kemp v pohodě nacházíme, takže se ubytujeme. Máme karavany proti sobě, oba mají terásku, co je nám ale platná, když je zima. Tátovi je zase blbě, takže zalehá. Navhuji odjez domů, ale nechce ani slyšet. Nakonec usíná a my s Ilonou vyrážíme na prohlídku města Jelení Hora. Je zde "Staré město", náměstí s podloubím a také pár kostelů. Vše procházíme a před setměním se vracíme do kempu, pak chvíli klábosíme. Zima je ale čím dál větší, takže jdeme také do peřin. Ráno snad bude líp. Táta neměl moc dobrou noc, takže jsme nevyspaní. Ráno mu je ale lépe, takže jedeme na výstavu. Pokračování v komentáři k druhé výstavě - viz výše.   

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Wieselburg (A) 14.4.2012

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V1, CACA, res.CACIB; rozhodčí: Řehánek Petr, CZ

2 letá fena, typická hlava, nůžkový skus, uši šíře nasazené, dobrý krk, široký a hluboký hrudník, rovná záda, ocas v pohybu "mávající", VH + HH vypadá dobře, radostný pohyb.

Komentář:

Další výprava na výstavu do Rakouska, ale výstava se nějak komplikuje, vše je sice přihlášeno a domluveno, ale dva dny před výstavou je všechno jinak - skolila mě nějaká chřipajzna a já nejsem schopná ujít pár krůčků, takže jeden den jen ležím a druhý den se snažím alespoň trochu fungovat. Nic není jisté a tak chudák tatínek navrhuje, že pojede sám. Nemůžu ho v tom ale nechat a tak je rozhodnuto - jedu také. Léky zafungovaly a zda budu vystavovat se rozhodne na místě. Dávám echo Iloně, kterou bereme po cestě. Aby nebylo vše tak snadné, tak ráno praská žárovka v autě, tak se jde na výměnu ... no ale žárovka nejde ven, tak po půl hodině úmorného trápení to vzdáváme a jedeme na parkovačku. Dojíždíme do Jihlavy a nabíráme Ilonu s portugaláčkama Axlem a Gigi. Cesta vede nádhernou krajinou, foťák je ale zakopán někde na zemi, takž foto z cest tentokrát není. Na místo přijíždíme těsně po desáté hodině, už se posuzuje. Bereme čísla, pak šup pro pesany a tatínka a už se nehneme. Výstava je poklidná, rozhodčí je v předstihu, takže si dává pauzu, než jdou na řadu další plemena. My jdeme až jako poslední, v halách už skoro nikdo není a panuje pohoda. Faraoni nastupují a Gebča začíná čenichat na zemi a ne a ne zvednout hlavu. No nic, jdeme do kruhu, ve třídě jsme s Arachne. Vše je velmi rychlé, pohyb, chvilkový postoj, pohyb a je rozhodnuto - Gebča třídu vyhrává má CACA a jdeme o CACIBa, kde vyhrává Pavlíny Jesy s handlerem. BOBa vyhrává Lenka s Ankhem. Na řadu jde ještě Ilona. Poté je rozhodování zda zůstat na závěrečky a je rozhodnuto, poháry vydávají až od tří hodin, závěrečky skupin jsou jen čtvrthodinu na to, takže se zůstává. Ilona postupuje i do užšího výběru, ale opět skupinu vyhrávají chlupáči, takže balíme a jedeme domů. Celou cestu prší, takže to vůbec neutíká, ale kolem sedmé hodiny jsme v Jihlavě, překládáme Ilonu do jejího auta a míříme domů. Zde je vítačka s Asalkou a Bahčou.

Fotogalerie naše ZDE, foto od Pavlíny ZDE   

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Brno 5.2.2012

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; VD3; rozhodčí: Fintora Oleg, SK

22 měsíční fena s dobrou hlavou, rovný hřbet, silná křížová kost, slaběji osvalená, v pohybu ne dost hranatá (má kulatý zadek).

Mezinárodní výstava psů
Brno 4.2.2012

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; VD3; rozhodčí: Ahrens Bitte, ITA

Fena velmi dobrého typu, samičí výraz, pěkná hlava a výraz, správné uši, dobrý skus, pěkný krk a předek, správná horní linie, potřebovala by přibrat, aby více vynikla spodní linie, trochu strmá záď, radši bych lepší úhlení vzadu, pohyb typický z boku, trochu volný zepředu.

Komentář:

Dvě mezinárodní výstavy v jeden víkend, to si nechá ujít jen málo pejskařů, takže opět míříme do Brna. Tentokrát jedu sama s Gebčou a Asalkou, která bude dělat opět "psychyckou podporu". Máme to blízko, takže ráno žádný spěch, cesta ok, pár km od nás opět není žádný sníh. V Brně je před tunelem kolona aut, což jsou již vystavovatelé, takže se připojuji a tunel projíždíme krokem a kolona se moc nehýbe, ale vše je ok a jsme na výstavišti. Najít halu a je to. Všichni už jsou tu, jsem poslední, takže zabírám místo v druhé řadě a výstava může začít. Přihlášeno je 19 faraonů, vystaveno 18. Ve třídě je nás 5, takže žádné velké očekávání, postoj ok, pohyb ok, výsledná známka VD3, hm trocha zklamání, ale což, zítra je taky den. Čekáme na závěrečky, kde držíme palečky ostatním. Venku už je tma a pěkná zima, dnes spíme v motelu asi 15 km od výstaviště, takže jdeme do haly pro věci a ... ouha, hala je zamčená. Někteří tam mají i pesany, takže sháníme někoho kdo odemče, nakonec je odemčený boční vchod, takže bereme věci a pesany a jede se na motel. Zde v rychlosti vybalujeme, ubytováváme se a míříme na večeři, neb za hodinu zavírá restaurace. Poté pokračujeme oslavou - Jana, Ivana a Jitka mají v těchto dnech narozeniny, takže je mejdan. Holky dostávají krásný dort (jak jinak než ozdobený faraoními hlavami - z marcipánu). Je krásný a na řadě jsou i další dárečky. Poté už míříme do hajan, ráno nás čeká druhá výstava.
Nedělní ráno patří stěhování věcí z pokoje do aut a také napětí, zda všichni v těchto mrazech nastartujeme. Naštěstí nemrzlo tentokrát moc, takže všichni startujeme a míříme na výstaviště. Dnes máme spoustu času, vystavujeme až dýl. Bohužel jsme v hale, která je nejchladnější a ještě k tomu jsme kousek od dveří, takže protahuje celý den. Taky se mi podařilo ulomit kolečko u klece, naštěstí až v hale, takže v autě nabírám materiál na opravu, snad to půjde. Výstava pro nás začíná, dnes jsme ve třídě 4, Gebča se klepe zimou a taky našimi velkými problémy s venčením na vodítku, takže není vyvenčená. No nic, postoj ujde, pohyb nic moc, stále se krčí. Známka stejná jako včera - VD3. Z pohledu výsledku se tedy víkend nevydařil, z pohledu opačného stál za to, ráda jsem všechny viděla, oslava byla super, takže se těšíme zase na příště. Ivo mi opravil kolečko, takže se loučíme a jedeme domů. Opět nás vítá sníh a led, Bahča se vyvalil ze dveří a holky mohutně přivítal no a Gebča? Ta mířila hned na zahradu, aby se řádně vyvenčila 

Fotogalerie naše ZDE
Fotogalerie Monči a Peti ZDE
Fotogalerie Jitky ZDE (vč, krásného dortu)

Fotogalerie "kakyna" ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Glogów (PL) 29.1.2012

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V1, CWC, CACIB, BOB; rozhodčí: Muldoon Colette, IRL

Pěkný a ladný pohyb, nádherný výraz, správné zuby, správný hrudník, dobrá kostra, dobře posazené lopatky, správná horní linie, správný ocas, dobře předvedená, dobrý postoj a dobrý pohyb.

Komentář:

Moje plány na zimní odpočinek od akcí nějak vystřídalo výstavní nadšení a tak míříme na další výstavu, tentokrát do 280 km vzdáleného města Glogów v Polsku. Bereme opět i Asalku, jako psychickou podporu pro Gebču. Ve 4 ráno vyjíždíme z domova nabaleni zimní výbavou, jako je posyp, sněhové řetězy, lopata, hrablo, startovací kabely ... snad bude cesta přes Krkonoše nějak průjezdná. Teplota je silně pod bodem mrazu, ale silnice jsou suché, sníh leží mimo silnici. Po 40 km se sníh ztratil a všude je holo. To se mění až před hranicema, ale silnice jsou opět suché a bez problémů sjízdné. Cesta se dost vleče, v Polsku je každou chvíli snížena rychlost na 60 km, ale silnice jsou lepší než u nás - bez děr a výtluků. Pomalu svítá, sníh se opět ztratil a kolem 9 hod. přijíždíme do cíle. GPS naváděla tentokrát bezchybně. Vjíždíme na parkoviště, zřejmě ale špatným vjezdem, neb je zde zátaras a auta před námi předkládají nějaké kartičky, mávají na nás, ať také jedeme. A jsme na VIP parkovišti pro rozhodčí, jen asi 15 m od VIP vchodu Jdeme to omrknout bez pesanů, chtějí po nás nějaké papíry, tak nastrkuji očkovák + vstupák a prochází nám to, vstup za doprovod neplatíme. Hala je malinká, je zde 8 malých kruhů a dva jsou někde ve "sklepě". Jsou zde sklápěcí sedátka. Takže bereme jen pesany, pelíšek a jídlo, vybíráme místo nad naším kruhem, holky se zavrtávají do pelíšku a čekáme na náš výstavní čas. Na řadu jdeme kolem poledne. Gebča je ve třídě sama. Krásně se předvádí jak v pohybu tak postoji, nechává se prohlédnout od irské rozhodčí, která to bere důkladně: zuby, nasazení uší, lopatky, záda, hrudník, délka ocasu, pevnost postoje ... prostě vše. Gebča je "propuštěna" s oceněním CWC a čekáme na posouzení konkurence. Přijela pouze fenka Babydoll El Negma. Při důkladné prohlídce od rozhodčí se bohužel bojí, nechce postavit uši a ocas má hodně stažený, ale i ona získává CWC. Jde se o CACIB, Gebča prakticky bezchybně předvádí postoj i pohyb a získáváme CACIB i BOB. Mám velikánskou radost a čekáme do závěreček. Malé kruhy jsou rozebírány a vše se mění v jeden velký závěrečný kruh, přes půl haly a jeden přípravný kruh. Gebča už je unavená, ale i přesto má dobrou náladu. Natupujeme do závěreček a Gebča opět vše perfektně zvládá, postupujeme do užšího výběru mezi 6 nej psů skupiny V. FCI. Opět běháme a zase postoj. Mezi nejlepší čtyřku na bednu už to nestačilo, takže odcházíme na krásném 5.-6.místě. A já jsem strašně šťasná, že to dopadlo aspoň takto. Dostáváme pohárek. Bohužel nás čeká dlouhá cesta, takže nečekáme na úplný konec výstavy a v 17 hod. odjíždíme domů. Brzy se setmělo a tak jedeme po tmě, cesty zůstaly suché a po 5ti hodinové jízde jsme doma! Jsme totálně KO, ale stálo to za to!

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Národní výstava psů
Brno 8.1.2012

Posudek Ghebbi:
Mezitřída; V1, CAC, CAC ČMKU, Národní vítěz; rozhodčí: Ing. Siejkowski Leszek, PL

Samičí postava a hlava s dobrým výrazem, korektní pigment oka a nosu, výborná šíje, výborná horní a dolní linie, korektní stav zubů, dobrá v pohybu.

Komentář:

Je to měsíc co jsme se vrátili z poslední loňské výstavy a teď jsme zahájili výstavní sezonu 2012. Hanácká výstava měla být již tradičně v Olomouci, ale z důvodu rekonstrukcí výstaviště byla přesunuta do Brna. To jsme uvítali, máme to blíž a hlavně je zde mnohem víc prostoru. Z domu vyjíždíme ze sněhu a s přiblížením k Brnu sněhu ubývá až není žádný. 
Sešlo se zde 8 faraonů (3 psi a 5 fen). My jsme jeli v sestavě já, táta, Gebča a Asalka, která se ale nevystavovala, byla jen podpora pro Gebču. Čas jsme si krátili jako vždy povídáním a procházením stánků, kterých zde moc nebylo. Na starost jsme dostali také italského chrtíka "Boňase", který se vystavoval v našem kruhu a jeho svěřená "handlerka" měla kruh jinde, tak byl pro dnešek Boňas "náš".
Posuzování se docela vleklo, pan rozhodčí byl velice důsledný jak na pohyb, tak na osobní prohmatání proporcí jednotlivých psů. Byl taky velmi přísný co se týče bázlivosti psů a podle toho také vypadaly výsledky plemen před námi. To nám na optimismu moc nepřidalo, ale což, nějak to dopadne. Faraoni jdou na řadu, začíná to dobře, první dva pesani mají tituly ... a ouha, je to tu, Ankh plaší a nenechává se prohlédnout, takže odchází bez titulu. Feny začíná mladá Jessi s Pavlínou a titul je doma. Pak jdeme my, Gebča má dnes dobrou náladu na výstavu, krásně stojí, pohyb ok a jde se na prohlídku, je zvyklá a tak jí to nevadí. S námi je ve třídě Bela s Majkou a bohužel je zde taky problém s osaháním. Ještě znovu běháme a pak mám velkou radost, protože nás pan rozhodčí posílá na první pozici a máme CACe! Huráááá! Třída otevřená - bohužel i zde se projevila bázlivost a tak odcházejí holky bez titulu. Národního vítěze máme tedy bez boje a jde se o BOBa. Baldík, Jessi a Gebča. Běháme a běháme, rozhodčí si povídá s druhým rozhodčím a my pořád běháme...je doběháno. Pan rozhodčí vysvětluje - Balda je překrmený s prohlými zády, Gebča vyhublá s hrbem a titul BOB získává Jessi - Femme Fatale Farafra, gratulujeme ještě jednou! Čekáme na papíry a je zde zádrhel, nemáme kartičku NV ani zápis v posudku, tak reklamujeme. Mezitím hovoříme s rozhodčím, který je zklamán povahou předvedených faraonů, nadruhou stranu nadšen (pro nás velké potěšení) Gebčou a Jessi. Dostáváme kartičku NV a pro změnu nám nevrátili posudek, ale vše je vyřešeno a máme hotovo. Ještě čekáme na další plemena a ti pokračují v rozjetém tempu nezadávání titulů a védéček, občas i nějaké vyloučení či déčko. Někteří raději do kruhu vůbec nenastupují. Takže já mám obrovitánskou radost, jak jsme dopadly a odvážíme si domů medaili a malý pohárek (spíšek plaketku) za NV.
Balíme věci a jedeme domů, zpět na zasněženou Vysočinu. 

Fotogalerie naše, foto od Zuzky a Petra