Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy 2014 - Ghebbi

******************************************************************************

Evropská výstava psů
  Brno 23.10.2014

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V; rozhodčí: Maria Kavčič, SLO

na EV se posudky nepíší

Komentář:

Od evropské výstavy se čeká celkově vyšší úroveň. Co se týká organizace, tak to bylo docela OK. Vzhledem k početně obsazeným třídám to chtělo mnohem větší kruhy, aby se tam všichni s přehledem vešli a také aby byla možnost předvedení co nejlepšího pohybu. Bohužel na faraony nepadnula zrovna nejlepší rozhodčí. Třídy vyhrávali psi s menšími ale i většími nedostatky. Gebča byla ve třídě otevřené (5 fen), kde získala známku Výborná. Bohužel na třetím místě (V3) v této třídě se umístila fenka s nepovoleným bílým znakem na čumáku (resp. bílým čumákem) - taková štěňata jsou u nás prodávaná jako nestandardní. Čeští psi zde moc úspěchů neposbírali - což se sice očekávalo, ale přední pozice nepatřili bohužel evropským favoritům.

Fotogalerie ZDE

Výsledky faraonů ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
  České Budějovice 21.9.2014

Posudek Ghebbi:
Třída šampionů; V1, CAC, CAC ČMKU, CACIB; rozhodčí: Iuza Beradze, CZ

Hezká fena, správných siluet, dobrý hrudník, temperamentní pohyb, nedostatečně dobrá horní linie

Komentář:

Po delší době jedeme na výstavu do Č.Budějovic. Bereme jen Gebču a Ami, která se jede jen koukat. Faraoni jsou přihlášení 3 - my s Ghebbi a Ivana s Dibem a Haničkou. Gebča se předvedla docela dobře a získala CACe a CACIBa, Hanička VN1 a Dib vyhrál BOBa a postoupil do závěreček, kde se umístil na krásném 3.místě BIG. Po výstavě dorazila ještě Lůca s Alicou, která si přijela potrénovat na výstavu. Prošli jsme stánky, koupili nový pelíšek do boudičky (starý se tak nějak SÁM roztrhal), chvilku jsme poklábosili a pak jsme jeli domů, kde nás čekala Asalka s Bahčou.

Fotogalerie ZDE  

******************************************************************************

Klubová výstava psů
  Kolín 12.7.2014

Posudek Ghebbi:
Třída pracovní; V1, CAC; rozhodčí: Antonín Mudra, CZ

4 letá silná kompaktní fena, výbroný hrudník, správná hlava s dobrým uchem, výrazný kohoutek, standardní úhlení, výborná bedra, výborné předhrudí, dobře nasazený ocas s bílým zakončením, harmonický pohyb

Komentář:

Klubovou výstavu máme již poněkolikáté spojenou s akcí Krása a výkon na dostihové dráze v Kolíně. Nyní jsme vyrazili již ve čtvrtek večer. Do Kolína jsme přijeli tak nějak tradičně - po tmě a to ve složení já, Ivana a Eliška. Už to máme tak nějak nacvičené, takže za svitu baterek jsme poskládaly ohrádky jak u karavanu tak u auta. V pátek najeli další účastníci akce. Večer jsme poseděli u grilu a připravili vše potřebné pro výstavu. Sobota patřila právě výstavě jak klubové tak oblastní pro chrty. Již pár dní před výstavou jsme byli nuceni vybrat jiného rozhodčího, neb plánovaná J. Ovesná byla v nemocnici. Nakonec obě výstavy posuzoval pan Antonín Mudra. Ghebbi byla ve třídě pracovní společně s Barissou a Aiwou od Jitky. Gebča se předvedla dobře a získala CAC. Pokračovaly jsme ještě také o Klubového vítěze, kterého získala Pavla s Jesy a ve psech Diboš, který vyhrál později i BOBa a BISe, tedy vítěze celé klubové výstavy. V sobotu se konala také schůze, kde jsem si pro Gebču odnesla pohár za 2. místo - nejúspěšnější fena výstavní sezony 2013. Proběhla také schůze pořadatelů závodů, kde jsme dostali potvrzené termíny coursingů na rok 2015. V neděli se konal dostih, kterého jsme se nezúčastnili, takže jsem spíše tak nějak pomalu balila věci. Navečer jsme jeli domů. Byl to opět vydařený víkend s prima partou lidí.

Fotogalerie ZDE    

******************************************************************************

Speciální výstava psů
Náměšť nad Oslavou 7.6.2014

Posudek Ghebbi:
Třída pracovní; V1, CAC; rozhodčí: Jocelyne Gagné, Canada

Pěkné proporce, dobře úhlená vpředu i vzadu, dobré předhrudí a horní linie, dobrá délka zad, pěkné zuby, dobrý výraz, pohybuje se trochu úzce vzadu, dobře vpředu, dobrý profilový pohyb

Komentář:

Letošní speciální výstava KFP se konala v rámi Speciální výstavy chrtů v zámeckém parku v Náměšti nad Oslavou. Mám to kousek a tak vyrážím opět sama s Gebčou a Amistad. Stěhování ke kruhu bylo poněkud hektické, neboť jsme odkázáni na vzdálenější parkoviště, takže vyndat věci, donést ke kruhu a pak zpět odjet zaparkovat jinam. Navíc to bylo po schodech, takže s klecí jsem si to hned ráno objela dokopečka, přes zámecké nádvoří. Ti co přijeli déle už ale na místě zůstali. Účast faraonů byla velice nízká - nahlášeno 10, přijelo 9. Posuzovala kanadská rozhodčí. Gebča se nepředvedla zrovna nejlépe, nechtěla běhat a výraz stál taky za vše. No coursing to prostě není. Ale i tak dostala ocenění CAC. Za faraony si BOBa odnesla Pavla s Jesy. Odpoledne jsme se ještě zúčastnily soutěže o nej psa ze třídy pracovní (tedy CACové z pracovních tříd). Zde bylo vyhlášeno jen první místo, které vyhrál tuším deerhound. Po výstavě sbalili věci a pak jsem šla ještě projít pesany kolem zámku. Bylo horko a tak jsme to vzaly docela rychle a pak jsme jely domů.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Národní výstava psů
Brno 5.1.2014

Posudek Ghebbi:
Třída pracovní; V1, CAC; rozhodčí: Jílková Zdenka, CZ

Téměř 4 letá fena, hlava s typickým okem i uchem, kompaktní tělo, mírně širší bedra, správná horní linie s lehce širším hřbetem, typický ocas, výborná mechanika pohybu

Komentář:

První letošní výstava se konala již poněkolikáté v Brně. Faraoni šli tentokrát na řadu hned ráno a každý v jiné skupině. Gebča se vystavila hezky, ale pořád zápasí s váhou, což se projevilo i v posudku. Nicméně jinak dle slov paní rozhodčí "krásná fenka" až na tu nadváhu, takže CACe jsme obdrželi. Nárdního vítěze i BOBa si odnesla Pavla s Jessi a národního vítěze ve psech získala Ivana s Dibem. Po výstavě jsme ještě probrali všechny novinky, pobrouzdali po výstavišti. Přijeli se podívat i Zuzka s Petrem a Yinou. Setkání trochu narušila rivalita Gebči a Yiny, já jsem z toho odešla s kousancem na ruce. Poučení pro příště (i když toto dávno vím) - nestrkat ruku před psa, když blbne. Ruka sice ještě po pár dnech bolí, ale rána už je dost zahojená. Gebča pak ještě zapózovala při focení na samolepku a pak už jsme jeli domů.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************