Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy 2015 - Ghebbi a Asalé

Speciální výstava KFP
Kolesa 20.6.2015

Posudek Asalé:
Třída veteránů; V1, BOV; rozhodčí: Hořák Karel, CZ

9 letá fena, skus nůžkový úplný, fena předvedena ve vrcholné výstavní kondici, výborná hlava, oko i ucho, pěkná hlava, dobrý pohyb, pouze trošku více blahobytná kondice svědčí o vysokém věku feny.

Posudek Ghebbi:
Třída pracovní; V2, res. CAC; rozhodčí: Hořák Karel, CZ

5 letá fena, skus nůžkový, plnochrupá, dobrá hlava feny, krásné jantarové oko, nepatrně šířeji nesené ucho, výborné předhrudí, hrudník i kostra, trochu měkčí hřbet i nadloktí, výborný ocas, dobrá povaha, výborné předvedení, dobrá v pohybu.

Komentář:

Do Koles jsme jeli již v pátek, abychom si užili prodloužený víkend a vezla jsem všechny pesany. Již z minule jsem věděla, že se mám vyhnout obci s malým mostkem, no samozřejmě jsem se nevyhnula. Takže při vjezd na mostek se musí hezky sklopit zrcátka, aby se tam auto vůbec vešlo. No když se vešlo loni, musí se vejít i letos ... a vešlo. Kousek před Kolesama Asalka vyhodila v autě snídani, takže to nám to vše hezky začíná. Ale jsme na místě a přijíždí i ostatní. Navečer chystáme výstavní kruh a vše potřebné pro výstavu.
Sobota patří výstavě, vše nám kazí počasí. Chvilku je vedro na padnutí a rázem přichází prudký liják. To se několikrát opakovalo. Takže občas se výstava přerušovala a čekalo se až se průtrž přežene. Mezitím nás rozhodčí - pan Hořák bavil vyprávěním svých zážitků, které bylo opravdu zajímavé.
Já sem vystavovala Gebču ve třídě pracovní ... náš tlusťoch dokonce dostal ocenění V2, res. CAC, s kterým jsem ani nepočítala. Asalka byla ve třídě veteránů a v kruhu nás zastihla opět průtrž a jelikož to byl poslední posuzovaný jedinec, tak se doposuzovalo pod altánem, odešly jsme s oceněním V1, BOV a zahájily tak cestu za veterán šampionem. Odpoledne pokračovaly závěrečné soutěže a Asalka nastupovala o BOBa. Asalku už běhání v kruhu nebavilo, tak se zasekla a zastavila ... no a jak byla mokrá tráva, tak já jsem se zasekla taky, ale v tom už jsem padala k zemi. Ještě jsem to zvládla přibrzdit a nebyl z toho úplný pád, nicméně koleno pěkně zabolelo. Tak jsem to už jen dopajdala. V konkurenci důchodce Asalka samozřejmě neměla šanci, takže výstava byla za námi.
Navečer byla členská schůze, kde proběhlo předání cen za loňskou výstavní a sportovní sezonu. Nás se to letos netýkalo, protože jsme nikam moc nejezdili. Večer jsme ještě vymysleli dráhu pro zítřejší klubový coursing. Mě se zatím zvětšovala bolest kolene, které jsem aspoň namazala a stáhla. Snad to přejde.
V neděli ráno se stavěla dráha na coursing, bohužel koleno bolelo čím dál více ... zbytek článku je v sekci sport -
coursing 2015 jako samostatné povídání z klubového coursingu.

Fotogalerie: ZDE 

Klubová výstava KFP
Lednice 16.8.2015

Posudek Asalé:
Třída veteránů; V1, BOV; rozhodčí: Blümel Robert, A

9 let, excelentní kondice na její věk, velmi hezká hlava, hezký hrudník, silná kostra, milý výraz, velmi hezký pohyb.

Posudek Ghebbi:
Třída pracovní; VD2; rozhodčí: Blülem Robert, A

5 let, silná fena, samičí typ, uši poněkud široce posazené, silný krk, poněkud kratší nohy, poněkud těžšího typu, dobrá hřbetní linie, vzadu chodí úzce, dobrá povaha.

Komentář:

Do Lednice jsem jela v sobotu po absolvování neofic. výstavy "voříškiády" na Třech Studních. Dojela jsem až navečer a tak jsem rychle ještě za světla postavila ohrádky za auto a pak jsme poseděli u kantýny. V sobotu ráno jsme nachystali výstavní kruh a věci na výstavu. Posuzoval rakouský rozhodčí p. Blümel. Spousta psů odcházela z nižšíma známka a týkalo se to i Gebči, která dostala VD2, což jsem tak nějak očekávala - váha nám ne a ne jít dolů. Opět jsem vystavovala i Asalku, která získala V1, BOV a nastoupila na závěr o BOBa, kde samozřejmě neměla opět mezi mladšími šanci. Po výstavě jsme ještě poseděli a pak odpoledne jeli domů. Cestou jsem ještě v Brně předávala zapomenuté věci Žanetě a také se tam potkala s tátou, který jel z letiště, kam vezl příbuzné na letiště. Shodou náhod jsme se všichni domluvili na jedné benzínce. Domů jsem dojela s pěkně rozpáleným kolem, které se mi jaksi hřálo, až upálilo kus plastu před kolem. Nějak začínám mít zajímavé dojezdy domů ... upadlý výfuk, prasklé péro u kola, ulítlý plast + maličkosti jako ztracené poklice ... ach jo! 

Fotogalerie: ZDE 

Mezinárodní výstava psů
Mladá Boleslav 30.8.2015d

Posudek Asalé:
Třída veteránů; V1, BOV; rozhodčí: Harsányi Péter, H

Typická fena veteránka, trochu těžšího, ale dobrého typu, korektní hlava, dobrý výraz, dobrý předek i zadek, dobré předvedení a dobrý pohyb

Posudek Ghebbi:
Třída otevřená; V2, res. CAC, res. CACIB; rozhodčí: Harsányi Péter, H

5 letá fena, dobrý typ, ale trochu těžší, krásná samičí hlava, korektní uši a oči, vzadu je užší, korektní kostra a úhlení, dobrý pohyb.

Komentář:

Na třetí a poslední výstavu v letoším roce jsme vyrazili do Mladé Boleslavy. Po cestě nás čekala objížďka, která nám pěkně zavařila. Byla hodně dlouhá a tak cesta byla nekonečná. Na výstavě jsme šli na řadu jako první a tak jsem to stihli opravdu o fous. Dnes vystavoval táta - já ještě po minulé výstavě pajdám na koleno (nakonec z toho byl natržený vaz a hrozila operace, což nakonec naštěstí nebylo nutné, zachránila to ortéza, ale táhlo se to hodně dlouho). No handler z něj asi nebude, ale docela mu to šlo. Gebča dostala V2, res. CAC, res. CACIB a Asalka V1, BOV, čímž splnila podmínky pro udělení titulu Český veterán šampion! V boji o BOBa na nás dokonce zapomněli, takže se nastupovalo ještě jednou i s Asalkou. Nicméně to výsledek neovlivnilo a titul si odnesla mladší konkurentka. Bylo velké horko, tak jsme v rychlosti prošli stánky, dali si svačinku a jeli domů. Naštěstí zpátky byla cesta průjezdná, tak jsme se vyhnuli té hrozné objížďce.

Fotogalerie: ZDE